Keusoten alueella 17 uutta koronavirustartuntaa perjantain jälkeen – lähes 60 henkilöä karanteeniin joukkoaltistumisissa Nurmijärvellä ja Tuusulassa

Kuvituskuva. Sauvo Jylhä
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keusoten alueella on todettu perjantain jälkeen 17 uutta koronavirustartuntaa. Järvenpäässä on todettu 6 uutta tartuntaa, Hyvinkäällä 3, Nurmijärvellä 4 ja Tuusulassa 4. Mäntsälässä ja Pornaisissa ei ole diagnosoitu uusia tartuntoja perjantain jälkeen. Keusoten uusista tartunnoista 6 on todettu maanantain aikana.

Koronapositiivisten määrä Keusoten alueella on maanantai-iltapäivällä kaikkiaan 630. Järvenpäässä on todettu 190 tartuntaa, Hyvinkäällä 141, Nurmijärvellä 136, Tuusulassa 111, Mäntsälässä 40 ja Pornaisissa 12.

Tartunnan lähteet ovat jatkotartuntoja perhepiirissä, ulkomaanmatkoilta tai työpaikalta.

Maanantaina on tapahtunut joukkoaltistumisia ruotsinkielisessä Vendlaskolanin alakoulussa Nurmijärven Klaukkalassa sekä Keudan Kirkkotien toimipisteessä Tuusulassa.

Altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetettuja on vajaa 60 henkilöä.

Keusoten mukaan kouluissa ei ole enää tartuntavaaraa ja kouluissa on turvallista olla.

Keravalta edellinen tieto koronatartunnoista on perjantailta, jolloin tartuntojen kokonaismäärä oli 134.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut