Koululaisia ja jalkapalloilijoita karanteeniin maanantaina korona-altistumisen vuoksi

Kuvituskuva. Risto Aalto

Riikka Laine

Nurmijärvellä todettiin viime viikolla kolme koronatartuntaa. Viime viikon tartuntamäärä oli pienempi kuin kuuteen viikkoon.

Tämän viikon maanantaina uusia tartuntoja todettiin kuitenkin jo kaksi lisää. Kokonaisuudessaan tartuntoja on todettu tiistaiaamuun mennessä 136.

Maanantaina tuli ilmi myös kaksi viime viikolla tapahtunutta joukkoaltistumista.

Toinen tapahtui Klaukkalassa ruotsinkielisessä alakoulussa, Vendlaskolan issa. Koululla on ollut tartuttavuusaikana 28.–30.10. koronapositiiviseksi todettu henkilö.

Altistumisen vuoksi Keusoten tartuntataudeista vastaava lääkäri asetti maanantaina karanteeniin koulussa altistuneet oppilaat ja osan henkilökunnasta.

Yhteensä karanteeniin asetettiin 25 henkilöä.

Keusoten mukaan koulussa ei ole enää tartuntavaaraa ja koulussa on turvallista olla.

Lisäksi Nurmijärven Jalkapalloseura tiedotti kotisivuillaan, että osa NJS P09-joukkueen pelaajista ja toimihenkilöistä on asetettu maanantaina karanteeniin joukkoaltistumisen vuoksi.

Keusote kertoi jo aiemmin, että Nurmijärven Jalkapalloseuran poikien 09-joukkueen harjoituksissa on todettu koronapositiivinen henkilö keskiviikkona 28.10.

Joukkuetta ei kuitenkaan asetettu sunnuntaina karanteeniin, koska turvavälit olivat säilyneet.

Maanantaina todettiin kuitenkin, että myös toisen samoihin treeneihin osallistuneen henkilön koronatesti oli positivinen, ja sen vuoksi osa NJS P09-joukkueen pelaajista ja toimihenkilöistä asetettiin karanteeniin. Altistuneiden henkilöiden viimeinen karanteenipäivä on lauantai 7.11.

Kuudes joukkoaltistuminen koulussa

Vendlaskolanin tapauksessa kyse on jo kuudennessa joukkoaltistumisesta Nurmijärven kouluissa tänä syksynä.

Ensimmäinen joukkoaltistuminen tapahtui Perttulan Keudan ammattiopistolla 14.9.

Vain muutama päivä myöhemmin todettiin joukkoaltistuminen Isoniitun yläkoulussa, ja sitä seurasi pian joukkoaltistumiset Lepsämän alakoulussa sekä Mäntysalon ja Haikalan kouluissa.

Lisäksi joukkoaltistumisia on todettu Nurmijärvellä joukkueharrastusten parissa, mutta muissa yhteyksissä joukkoaltistumisia ei ole tapahtunut tai ainakaan Keusote ei ole niistä tiedottanut.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut