Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL:n uusi toimitusjohtaja ratkesi arvalla – valituksi tuli Mika Nykänen

Helsingin seudun liikenteen (HSL) uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtaja Mika Nykänen.

Hallintotieteiden maisteri Nykäsen, 54, valinta oli täpärä, sillä se ratkaistiin lopulta arvalla.

Valinnasta päätti HSL:n hallitus. Vaalissa olivat ehdolla kaikki toimitusjohtajan tehtävää hakeneet henkilöt, yhteensä 25.

Äänet jakautuivat tasan 7–7 Mika Nykäsen ja HKL:n toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken kesken. Äänestyksen jälkeen lopullisen valinnan ratkaisi arpa.

HSL:n hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava pitää ilahduttavana, että toimitusjohtajan tehtävää haki kovatasoinen joukko kokeneita johtajia, joilta löytyy osaamista niin liike-elämästä kuin julkisen sektorin johtamisesta.

– Valinta ei ollut helppo, kuten tiukka vaali osoittaa. Uutta toimitusjohtajaa odottaa äärimmäisen haasteellinen tilanne. Matkustajamäärät tulisi saada pikaisesti kääntymään uuteen nousuun. Myös haasteelliset ilmastotavoitteemme ovat työlistalla. Uskon, että Mika Nykäsellä on kykyä johtaa ja uudistaa HSL:ää isoin askelin, Rautava sanoo tiedotteessa.

Nykyinen toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi jää eläkkeelle, kun uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään.

HSL kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 prosenttia kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.