Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saana Neulasalmi teki kauden avausmaalinsa ja käynnisti karkumatkan – SB-Prolla vielä loppuviikosta kaksi ottelua

Salibandy: Ensimmäistä kauttaan SB-Prossa pelaava Saana Neulasalmi teki pyhäinpäivän kotipelissä kauden avausmaalinsa ja käynnisti nurmijärveläisten karkumatkan.

SB-Pro sai kostettua SSRA:lle liigan avauskierroksella Oulussa kärsimänsä tappion. Klaukkalassa tulos oli 4–3. Pro johti jo 4–1. SSRA teki loppuminuuteilla kaksi kavennusmaalia kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia.

– Puolustimme taas hyvin. Viidellä viittä vastaan ainoa takaisku tuli vaihtovirheen seurauksena, totesi Pron päävalmentaja Aki Vilander.

Pro vyörytti hienosti hyökkäyksiä, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa.

– Vastustaja antoi pelata suoraviivaisesti maalia kohti. Se sopii meille. Neljä tehtyä ei toki ole paljon tuollaisesta määrästä tilanteita. Mutta hyvä, että maaleja jäi reserviinkin, sanaili Vilander.

Erityisen tiukassa osumat olivat ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Laura Hietamäen syöttämä ja kaksossisko Mirja Hietamäen ensimmäisen erän puolivälissä viimeistelemä Pron 1–0-johto kesti yli toisen erän puolivälin. Pro-vahti Juulia Kataja antautui ensimmäisen kerran vasta ajassa 32.25.

Kolme minuuttia myöhemmin alkoi kotijoukkueen irtiotto. Sen käynnisti Meri-Helmi Höynälän pohjustuksesta puolustaja Saana Neulasalmi, joka pelaa ensimmäistä kauttaan Prossa ja F-liigan tasolohko A:sa. Maali oli hänen ensimmäisensä Pro-paidassa. Ensi kuussa 19 vuotta täyttävä kirkkonummelainen pelasi kaksi edellistä kautta sipoolaisessa Ådalens IF:ssä B-lohkossa.

Halusin haastaa itseäni ja päästä korkeammalla tasolle.

Saana Neulasalmi

– Halusin haastaa itseäni ja päästä korkeammalle tasolle, Neulasalmi perustelee siirtoaan Nurmijärvelle. Peliminuutteja Neulasalmi on saanut runsaasti, kun Pron alakerrassa on ollut vaihtoehtovajetta.

– Olen itsekin todella yllättynyt mutta myös tosi kiitollinen, kommentoi ennen ÅIF-kausiaan Kirkkonummi Rangersissa ja espoolaisessa Northern Starsissa pelannut Neulasalmi.

Toisen erän viimeisellä minuutilla oli Pron ykköskentällinen vielä asialla: Elina Kujala viimeisteli kaksossiskonsa Karoliina Kujalan syötöstä numeroiksi 3–1. Karoliina Kujala sai syöttöpisteen myös Pron viimeisestä maalista, jonka viimeisteli Marjut Kinnunen ajassa 46 tasan.

SB-Pro ja PSS ovat nyt tasapisteissä kakkosena ja kolmosena. SSRA on kärjessä pisteen edellä mutta pelannut kaksi peliä enemmän kuin Pro ja yhden enemmän kuin PSS.

SB-Pro kohtaa torstaina Tampereella Classicin ja sunnuntaina Klaukkalassa taas kerran Porvoon Salibandyseuran.