Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Roska-Marilynit-teos Kirkonkylän terkkariin – maalausvälineenä värikkäät roskat

Nyt on mahdollista ihailla kuvataidekoulun Nurmijärven kunnalle luovuttamaa teosta Roska-Marilynit terveyskeskuksessa asioidessa. Teoksen maalausvälineenä ovat värikkäät roskat.

Koko prosessissa kului aikaa, sillä teos oli esillä jo kevätnäyttelyssä maaliskuussa 2019. Näyttelyn jälkeen se kehystettiin ja luovutettiin kunnalle. Teokselle etsittiin sijoituspaikkaa ja kun paikka lopulta löytyi ja Roska-Marilynit saatiin ripustettua seinälle, alkoi korona-aika.

Roska-Marilynit sijaitsee terveyskeskuksen odotustilan röntgenkäytävällä ja ilahduttaa siellä asioivia kuntalaisia sekä henkilökuntaa. Woimalan kuntouttavan työtoiminnan väki ripusti teoksen seinälle maaliskuussa 2020.

Kuvataidekoululla ja koko opistolla tärkeässä roolissa on kestävä kehitys. Se on muun muassa kirjattu taiteen perusopetuksen opintosuunnitelmaan ja opiston toimintasuunnitelmaan.

Tarkastelemalla teosta tarkemmin huomaa, mitä kaikkea roskaa tuosta upeasta kokonaisuudesta löytyy. Nurmijärven Kuvataidekoulun työpajaopiskelijoiden luoma teos Roska-Marilynit paljastettiin Nurmijärven terveyskeskuksessa 22. lokakuuta.

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä julkisti teoksen ja välitti suuret kiitokset teoksen tekijöille, entisille ja nykyisille kuvataidekoululaisille: Saga Leidenius, Amos Muuronen, Aada Vehviläinen, Oona Jokinen, Riina Bergman, Pinja Ruusuvuori, Saana Välimäki, Peppi Pirkkala, Ida Saari, Aino Saari, Nomi Lehikoinen, Julia Tenhunen, Siiri Salminen, Mila Kallio, Tia Tella, Mikael Britschgi ja Iina Halmela.