Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsiin kohdistuneista seksirikoksista tuomittua miestä epäillään kymmenistä uusista rikoksista – uhreja on nyt yli 40

Helsingin poliisin tutkimassa lapsiin kohdistuneessa seksuaalirikosten kokonaisuudessa on tullut ilmi kymmeniä uusia alaikäisiä uhreja.

Epäilty 47-vuotias mies on aiemmin tuomittu lukuisista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

STT:n uutinen uusista epäilyistä on luettavissa muun muassa Keski-Uusimaasta.

Mies vangittiin ensimmäisen kerran heinäkuun lopulla epäiltynä kahdeksasta alaikäisiin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Nyt rikosepäilyjen määrä on kasvanut yli 40:een.

Epäiltyjä rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito ja levittäminen.

Rikosten epäillään tapahtuneen Helsingissä vuosina 2018–2020. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen kertoo STT:lle, että poliisin tiedossa on yhteensä 43 uhria. He ovat alaikäisiä poikia.

Miehen epäillään tutustuneen poikiin netin kautta. Antikaisen mukaan nettiin liittyvät, lapsiin kohdistuneet rikokset lähtevät tyypillisesti ratkeamaan poliisin paljastavan tutkinnan kautta. Tyypillistä on, että lapsi ei itse ilmoita joutuneensa rikoksen uhriksi poliisille.

On mahdollista, että rikosepäilyjä tulee ilmi lisää.

Vuonna 2013 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen kymmenen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen teini-ikäisiin poikiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. 13–17-vuotiaita uhreja oli 40 eri puolilta Suomea.

Tuomion mukaan mies syyllistyi muun muassa raiskaukseen, useisiin törkeisiin ja perusmuotoisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin sekä seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta.

Mies tuomittiin jo vuonna 2006 käräjäoikeudessa samantyyppisistä rikoksista 3,5 vuodeksi vankeuteen. Tuolloin hänellä oli kymmenkunta uhria.