Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on ilmoittanut julkaisevansa jatkossa joka viikko koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva alueen turvallisuustilanteesta.

Kuluneella viikolla poliisille annettujen tehtävien kokonaismäärä laski hieman edellisviikosta.

– Syksyn tulo ja epävakaiset kelit vaikuttavat, ja tämä on näkynyt myös poliisin tehtävien määrässä, kun julkisilla paikoilla on sattunut ja tapahtunut hieman vähemmän.

– Kotihälytystehtävien määrät ovat kuitenkin kasvussa. Eniten tehtäviä aiheutti edelleen häiritsevä meteli, kertoo ylikomisario Jussi Huhtela Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Liikennepuolella rattijuopumusten määrä laski hieman edellisviikkoon verrattuna. Sen sijaan törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin edellisviikkoa enemmän.

– Viikonloppuna liikennepoliisisektorin partioita työllisti poliisilaitoksen alueella järjestetty cruising-tapahtuma, josta jo pelkästään kirjattiin neljä törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja viisi vakavaa piittaamattomuutta liikenteessä, ylikomisario Timo Leppälä kertoo.

Asuntomurtoja tai niiden yrityksiä sekä törkeitä varkauksia tapahtui koko poliisilaitoksen alueella neljä. Keravan Ahjossa murtauduttiin omakotitalon autotalliin ja pihavarastoon, Vantaan Asolassa ja Valimotiellä murtauduttiin rivitaloasuntoihin. Kaikissa tapauksissa varkaiden matkaan lähti irtainta omaisuutta.

Lisäksi Tuusulassa sijaitsevalta työmaalta anastettiin kaapelia noin 20 000 euron arvosta. Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena.

Tuhotöitä poliisilaitoksen alueella tapahtui kaksi, molemmat Järvenpäässä. Purolantiellä paloi metsässä sijaitseva lato ja Ohratiellä paloi osittain omakotitalo. Molempia paloja epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Lisäksi kirjattiin kaksi valepoliisitapausta, joissa molemmissa asianomistajille oli soitettu poliisina esiintyen. Molemmat tapaukset jäivät tällä kertaa yrityksen asteelle.

– Poliisi ei koskaan soita ja kysy esimerkiksi pankkitunnuksia tai luottokortin tunnuslukua, muistuttaa rikoskomisario Juha Springare.