Altia yhdistyy norjalaiseen yhtiöön – Toimitusjohtaja: Rajamäen tehtaalla jatkossakin tärkeä rooli

Yritys: Tehtaalla otetaan ensi vuonna käyttöön uusi hanapakkauslinjasto. Linjastolla pystytään tekemään täysin kierrätettäviä hanapakkauksia.

Toimitusjohtaja Pekka Tennilän mukaan Rajamäen tehdas on yhtiölle tärkeä, ja hän näkeekin tehtaan tulevaisuuden positiivisena. Altia
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Altia ja norjalainen Arcus ASA ovat solmineet yhdistymissopimuksen. Lopullinen sulautumispäätös tehdään yhtiöiden tiedotteen mukaan yhtiökokouksissa, jotka pidetään arviolta marraskuussa. Uuden yhdistyneen yhtiön nimeksi tulee Anora Group.

Nurmijärven Uutiset tiedusteli Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilältä, josta sulautumisen yhteydessä tulee Anoran toimitusjohtaja, millaisia vaikutuksia hankkeella on Rajamäen tehtaan toimintaan.

– Rajamäen tehtaan tulevaisuus on oikein hyvä. Tehdas on meille tärkeä. Se on suurin tuotantolaitoksemme ja siihen on investoitu paljon. Myös Anorassa Rajamäki tulee olemaan tärkeässä roolissa, Tennilä sanoo.

Rajamäelle tehdyistä investoinneista hän nostaa esille uuden hanapakkauslinjaston, josta on päätetty jo ennen yritysten sulautumishanketta. Linjasto otetaan käyttöön ensi vuonna.

Uudella linjastolla pystytään Tennilän mukaan tekemään täysin kierrätettäviä hanapakkauksia. Kyse on merkittävästä investoinnista, jolla korvataan tuotantolaitoksen nykyiset kaksi hanapakkauslinjaa.

– Uusi linjasto on luonnon kannalta hyvä, ja uskon, että kuluttajat ottavat uudistuksen mielellään vastaan. Hanapakkausten kierrätettävyys ei ole tähän asti ollut yhtä hyvä kuin pullojen.

Rajamäen tehtaalla toimii myös Altian suurin, viisilinjainen pullottamo, sekä yrityksen toiminnan kannalta merkittävä logistiikkakeskus.

– Arcuksella on vastaavanlainen yksikkö pakkauspuolella Norjassa. Molemmat yksiköt jatkavat toimintaansa, mutta tehokkuuksia haetaan tuotevalikoiman ja erikoistumisen osalta, Tennilä kertoo.

– En näe, että työpaikkoja olisi vaarassa, enemmänkin näen mahdollisuuksia. Uuden yrityksen on pidemmällä tähtäimellä tarkoitus kasvaa. Sulautuminen antaa uusia mahdollisuuksia niin pohjoismaissa kuin muuallakin maailmassa.

Rajamäen tehdas

800 tuotenimikettä

Altian juuret juontavat 1888 Rajamäelle perustettuun hiivatehtaaseen ja viinanpolttimoon, jonka alkuperäinen nimi oli Hyvinge Fabriks Aktie Bolag. Sen perusti tohtori Wilhelm Juslin.

Valtion Alkoholiliike osti yrityksen vuonna 1920.

Kieltolain tultua kumotuksi 1932 Valtion Alkoholiliikkeen tilalle perustettiin valtion omistama Oy Alkoholiliike Ab, myöhemmin Oy Alko Ab.

Altia tuottaa 800 erilaista viiniä ja väkevää Rajamäellä. Tuotantoon lukeutuvat Altian omat väkevät konjakkeja ja brandyja lukuun ottamatta, sekä viinit ja glögit.

Rajamäen tehtaalla työskentelee noin 250 henkilöä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut