Valkjärvi sai uuden kyläavustajan – tekee arkea helpottavaa jokamiestason työtä

Valkjärven kyläyhdistys on palkannut kyläavustajaksi Pirjo-Liisa Nuoran. Kyläyhdistyksen tavoitteena on tuottaa kyläläisille apua arjen askareisiin. Ajatuksena on, että esimerkiksi ikääntyvät kylän asukkaat voisivat hyötyä apukäsistä arjessa. Palvelu on kuitenkin suunnattu kaikille Valkjärven kyläyhdistyksen jäsenille iästä riippumatta.

Kyläavustajan toimialue voi ulottua myös Valkjärven kylästä kohtuullisen matkan päässä oleville lähialueille.

Kyläavustaja voi toteuttaa myös yleishyödyllistä toimintaa, josta ajankohtaisena esimerkkinä siisteyden ja viihtyvyyden edistäminen Kuhakoskella ja Lähtelän rannassa sekä Valkjärventiellä tuikkivat heijastinpuut. Yleisinä tavoitteina ovat työllisyyden lisääminen ja paikallispalveluiden luominen Valkjärvelle.

Kyläavustaja tekee kyläläisten arkea helpottavaa jokamiestason työtä. Avustajalta voi tilata apua esimerkiksi kotitaloustyöhön, talonhoitoon, piha- ja puutarhatöihin, lumitöihin ja asiointiin. Kyläavustaja ei tee luvanvaraisia töitä eikä työ kilpaile yksityisen yritystoiminnan kanssa.

Työtilaukset tehdään suoraan kyläavustajalta. Hänet tavoittaa työpuhelinnumerosta (045 783 46411) arkipäivisin klo 8-16 sekä sähköpostiosoitteesta kylaavustaja.valkjarvi@gmail.com. Työstä maksettava korvaus on 10 €/h, (65 vuotta täyttäneille 8 €/h) ja matkakulut (lähtö-Työtilaukset ja paluupisteenä käytetään Valkjärven koulun osoitetta, Valkjärventie 460). Palkka on kotitalousvähennyskelpoista. Tilaaja varaa tarvittavat työvälineet kyläavustajan käyttöön. Toiminta on suunnattu vain Valkjärven kyläyhdistyksen jäsenille, joten jäsenmaksu tulee olla maksettuna.

Valkjärven kyläyhdistyksen yhteyshenkilönä kyläavustajan asioissa toimii Minna Hämäläinen. Kyläyhdistyksen tuoreimmat tapahtumat facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/Valkjarvenkyla ja yhdistyksen kotisivuilta www.valkjarvenkyla.fi

Suomen Kylät ry:n Työtä kaikille – Jobb för alla -hanke toimii Uudellamaalla. Hankeideana on, että kylä- ja kaupunginosayhdistykset palkkaavat pitkäaikaistyöttömiä palkkatuella ja työkokeiluin kyläavustajiksi. Uudenmaan TE-toimisto osallistuu hankkeen rahoitukseen. Kaikki kylä- ja kaupunginosayhdistykset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut