Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä ovat 50 Nurmijärven parasta yhteisöveronmaksajaa – yhteispotti yli 15 miljoonaa

Yritykset: Sähköverkko kiri viime vuonna Nurmijärven suurimmaksi yhteisöveronmaksajaksi.

Nurmijärveläiset yritykset toivat verovuonna 2019 valtion kassaan reilut 15,2 miljoonaa euroa. Summa on yli tuplaantunut neljässä vuodessa.

Paikallisista yrityksistä suurin yhteisöveronmaksaja on ollut viime vuosina Nurmijärven Sähkö Oy, mutta nyt kärkipaikan nappasi Nurmijärven Sähköverkko Oy. Sähköverkon maksaman yhteisöveron osuus oli 2019 vuonna 880 656 euroa.

Kun tähän laskee mukaan neljäntenä listalla olevan Nurmijärven Sähkö Oy:n maksamat 500 549 euroa, nousee kokonaissumma miltei 1,4 miljoonaan. Se on samaa luokkaa kuin konsernin 2018 maksamat yhteisöverot.

Nurmijärven Sähkön toimitusjohtajan Jarmo Kurikan mukaan Sähköverkon nousun ykköseksi selittää Nurmijärven Sähkö -konsernin sisäisessä kirjanpidossa muuttunut käytäntö.

– Muuttunut käytäntö ei vaikuta esimerkiksi maksettaviin kokonaisveroihin. Uusi metodi kuvastaa paremmin todellista yhtiöiden taloudellista tilaa, Kurikka selvittää.

Tiistaina julkaistuissa yhteisöverotilastoissa hopea- ja pronssisijat menevät tismalleen samoihin osoitteisiin kuin edellisenä vuonna. Toisiksi eniten yhteisöveroja maksoi vuonna 2019 Ilvesvuoressa pääpaikkaansa pitävä Stén & Co Oy Ab (747 018 e) ja kolmanneksi teollisiin entsyymeihin erikoistunut rajamäkeläinen Roal Oy (527 999 e).

Ainut uusi yritys kymmenen kärjessä on nyt Klaukkalan Järvihaassa toimiva Rakennusliike Ripatti.

Viidenneksi eniten yhteisöveroa maksoi Nurmijärvellä asennus- ja kiinnitysmateriaaleihin erikoistunut Ferrometal Oy (416 100 e).

Kymmenen kärkeen mahtuvat myös metalliin ja kiinteistöihin erikoistunut Elg-yhtiöt, työkaluihin ja tarvikkeisiin erikoistunut Würth Elektronik Oy, koneisiin ja laitteisiin erikoistunut klaukkalalainen Fendo-konserni, Rakennusliike Ripatti Oy sekä toimisto- ja liiketilojen muutostöihin erikoistunut Restok Oy.

Lista on hyvin samantapainen kuin viime vuosina ja useimmat parhaista yhteisöveronmaksajista ovat olleet listalla pitkään.

Ainut uusi yritys kymmenen kärjessä on nyt Klaukkalan Järvihaassa toimiva Rakennusliike Ripatti Oy. Yrityksen kotisivuilla kerrotaan, että Rakennusliike Ripatin pääosaamista ovat kiinteistöjen julkisivusaneeraukset sekä uudisrakennusten julkisivuverhoilut. Lisäksi yritys on erikoistunut on metallien profilointiin ja levytyöstöön.

Kunnat saavat yritysten voitosta maksamasta yhteisöverosta noin 30 prosentin osuuden. Yhteisöverojen tuotto jakautuu kunnille sen mukaan, missä kunnissa yrityksen työntekijät työskentelevät.