Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aino Tuokkola ei kamppaile koolla vaan sisulla – povaa tiukkaa tiukkaa kamppailua sunnuntaille

Salibandy: EräViikingeistä SB-Pron riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Aino Tuokkola on päässyt hienosti sisään nurmijärveläisiin systeemeihin.

Kaikkiaan jo seitsemättä liigakauttaan pelaavalle 21-vuotiaalle Aino Tuokkolalle on löytynyt sopiva rooli Meri-Helmi Höynälän johtaman ”nallipyssyketjun” vasemmasta laidasta. Oikealla laidalla viilettää Aada Isometsä. Kolmikosta kukaan ei ole pituudella pilattu, mutta Tuokkola on heistä lyhyin, vain 155-senttinen. Kaukalossa hän ei kuitenkaan arkaile, vaan rymistelee laitojen vieressä siinä missä isommatkin.

– Olen tottunut siihen, että olen aina muita pienempi. Mutta sisulla mennään joka tilanteeseen, Tuokkola sanoo.

Kaksi ensimmäistä liigakauttaan hän pelasi helsinkiläisessä Erä III:ssa eli ”Keppanassa” ja sitten kaudet 2016–2020 EräViikingeissä.

– Halusin omalle peliuralle vaihtelua ja tasonnostoa omaan toimintaan, Tuokkola toteaa seurasiirtonsa taustoiksi.

SB-Pron riveihin soluttautumisessa ei ole ollut ongelmia.

– Joukkue on tosi kiva, ja pelaajista monet olivat ennestään tuttuja. Vastaanotto on ollut todella hyvä, hän kiittelee.

Tuokkola asuu Vantaalla, Tikkurilassa. Matkat Klaukkalaan sujuvat kimppakyydillä leppoisasti joukkuetoveri Juulianna Sotalan kanssa. Sotala on samaa 1999 syntyneiden ikäluokkaa kuin Tuokkolakin ja pelaa SB-Prossa jo viidettä kauttaan.

SB-Pro pelasi viikko sitten lauantaina kotonaan SSRA:ta vastaan ja voitti 4–3. Torstaina oli ohjelmassa matka Tampereelle Classicin vieraaksi, ja nyt sunnuntaina Klaukkalassa on vastassa Porvoon Salibandyseura. Kolme peliä kahdeksaan päivään ei Aino Tuokkolaa hetkauta.

– Pelitahti on muutenkin ollut aika tiivis. Kroppa on tottunut, ja treenejä muokataan peliohjelman mukaan, Tuokkola selvittää.

PSS vieraili Arkadia-hallissa myös viisi viikkoa sitten. Silloin lukemat olivat SB-Pron eduksi selvät 8–3. Mutta kaksikko on viime vuosina pelannut tukun tiukkoja kamppailuja, kuten muun muassa viime helmikuussa Suomen cupin finaalissa ja nyt syyskuussa ennen liigakauden alkua pelatussa Super Cupissa. Nurmijärveläiset vetivät niissä molemmissa pidemmän korren, mutta kesken jääneen viime kauden viidestä liigakohtaamisesta PSS vei peräti neljä.

– Tiukka peli on varmasti nyt tulossa. Tosissaan on väännettävä, jos aikoo pisteet ottaa, Tuokkola ennakoi.

Arkadia-hallissa sunnuntaina 8.11. kello 17.00 F-liigan naisten tasolohko A:n ottelu SB-Pro–PSS.