Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulutetuin väki asuu Uudellamaalla – korkeimmin koulutettuja ovat yli 40-vuotiaat

Suomen korkeimmin koulutettu väestö asuu Uudellamaalla.

Tilastokeskuksen tiedot perustuvat viime vuoden tilanteeseen. Uudellamaalla väestö oli suorittanut keskimäärin 4,3 vuotta koulutusta perusasteen jälkeen.

Toiseksi korkeimmin koulutettu väestö asui Pirkanmaalla, jossa väestö oli suorittanut keskimäärin 3,9 vuotta koulutusta perusasteen jälkeen

Koko maan väestöstä runsaat 3,4 miljoonaa henkeä eli 74 prosenttia oli viime vuoden loppuun mennessä suorittanut tutkinnon perusasteen jälkeen. Määrä koskee 15 vuotta täyttäneitä.

Tutkinnon suorittaneiden osuus kasvoi yhdellä prosenttiyksiköllä edellisvuoteen verrattuna. Korkea-asteen tutkinnon oli suorittanut 32 prosenttia väestöstä.

Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan korkeimmin koulutettuja olivat 40-44 -vuotiaat, joista tutkinnon oli suorittanut 88 prosenttia ja korkea-asteen tutkinnon 47 prosenttia.

45-49 -vuotiaista tutkinnon oli suorittanut 87 prosenttia ja korkea-asteen tutkinnon 46 prosenttia.

Kaikista 15 vuotta täyttäneistä naisista korkea-asteen tutkinnon oli suorittanut 36 prosenttia ja perusasteen tutkinnon varassa oli 25 prosenttia.

Miehistä korkea-asteen tutkinnon oli suorittanut 28 prosenttia ja ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oli 28 prosenttia.

Nuoremmissa ikäluokissa erot sukupuolten välillä olivat vielä suurempia, sillä 30-34 -vuotiaista naisista korkea-asteen tutkinnon oli suorittanut 48 prosenttia ja ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oli 12 prosenttia, kun miesten vastaavat osuudet olivat 33 ja 18 prosenttia.