Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koira löysi maasta mustan, ryppyisen palleron, arvo tuhansia euroja – esillä Helsingissä viikonloppuna

Varsinaissuomalaisen tryffelinviljelijän Lars Ingmanin labradorinnoutaja Noora on löytänyt tiettävästi Suomen kaikkien aikojen suurimman tryffelin lokakuussa. Punnituksessa tryffelille mitattiin painoa ennätykselliset 424 grammaa. Ingman kertoo, että näin suuret yksilöt ovat erittäin harvinaisia jopa tryffelin perinteisillä kasvualueilla Manner-Euroopassa, tiedottaa verkkomedia Viisi Tähteä.

Normaalisti suurimmat Suomessa maasta kaivetut tryffelit ovat tiedotteen mukaan enimmillään muutaman kymmenen gramman painoisia. Tuhansien eurojen arvoinen suomalainen ennätystryffeli on nähtävissä viikonvaihteen ajan Helsingin keskustan Food Market Herkussa.

– Kun tryffelikoiraksi kasvatettu Noora löysi jättimäisen mustan burgundintryffelin, oli päivänselvää, että löytö oli eurooppalaisittainkin merkittävä. Kyse on näyttely- tai kilpailuluokan trophée-tryffelistä, Ingman kertoo tiedotteessa.

Hän päätti, että tryffelistä saadut myyntitulot käytetään hyväntekeväisyyteen. Tuotoilla tuetaan symbolisesti koronarajoituksista kärsiviä ravintoloita sekä luodaan monille vähävaraisille perheille mahdollisuus nauttia aidosta jouluateriasta ravintolassa.

Jättimäisen burgundintryffelin hyväntekeväisyyshinta on 2 000 euroa. Myyntihinta lahjoitetaan lyhentämättömänä Apuna-yhdistykselle, joka työskentelee vähävaraisten lapsiperheiden parissa.

Lisäksi muun muassa Food Market Herkun Bistro tarjoaa kymmenelle lapsiperheelle jouluteemaiset ateriakokonaisuudet.

– Kyseessä on sekä kooltaan että hinnaltaan ennennäkemätön raaka-aine Suomessa. Eipä ole korviini aiemmin kuulunut, että jostakin yksittäisestä reilun 400 gramman painoisesta elintarvikkeesta tai ruokatuotteesta oltaisiin meillä valmiita maksamaan tuhansien eurojen kilohintaa, Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki kertoo tiedotteessa.

Tryffelinviljelijä Ingmanin Baltic Truffel -yhtiö perusti tryffelipuutarhat Varsinais-Suomeen runsas vuosikymmen sitten. Lars Ingman kertoo, että yhä viljelyssä olevasta viidestätoista tarhasta neljä tuotti tänä syksynä satoa, jota kertyi useita kiloja.