Klaukkalan kirjasto aukeaa tänään uudistuneena – esillä vanhoja kuvia kyliltä

Klaukkalan kirjastossa on tästä päivästä lähtien esillä kuvia Klaukkalasta menneiltä vuosikymmeniltä. Jorma Koskilaakso

Klaukkalan kirjasto aukeaa tänään remontin jäljlltä. Kirjasto on nyt saanut muun muassa uuden tapahtuma-alueen.

Heti maanantaista lähtien Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa on esillä valokuvia 1960–1980-luvulta. Näyttelyn nimi on Kylillä nähtyä – Elämäntapa murroksessa.

Näyttelyn valokuvat ovat nurmijärveläisen harrastajavalokuvaaja Jorma Koskenlaakson kuvaamia. Niissä on rinnakkain mennyt ja uusi. Noina vuosikymmeninä suomalainen yhteiskunta muuttui rajusti ja 1980-luvun lopulla Suomi voitiin lukea maailman rikkaimpien ja tasa-arvoisimpien maiden joukkoon.

Jorma Koskenlaakso on syntyperäinen kirkonkyläläinen, ja näyttelyn kuvatkin on otettu pääasiassa Kirkonkylästä. Hänen valokuvaharrastuksensa alkoi 1950-luvulla. Jorma Koskenlaakso innostui valokuvaamisesta työpaikkansa kamerakerhon kautta. Työikäisenä valokuvaamiseen oli aikaa lähinnä viikonloppuisin, jolloin hän kierteli ”Pompannapillaan”, Fiat 600:lla, ympäri pitäjää kuvaamassa.

Myöhemmin, kun aikaa oli enemmän, kulkupelinä oli yleensä polkupyörä. Kuvauskohteita ovat olleet niin maisemat, tapahtumat kuin eteen sattuneet yllättävät tilanteet.

Kylillä nähtyä – Elämäntapa murroksessa -näyttely avoinna 29.12.2020 saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy kirjaston aukioloaikoina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut