Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taavi Vartian ohjaaman Pertsan ja Kilun ensi-ilta siirtyy – tulee elokuvateattereihin joulupäivänä

Nurmijärveläisen Taavi Vartian käsikirjoittaman ja ohjaaman Pertsa ja Kilu -elokuvan ensi-ilta siirtyy marraskuulta joulukuulle. Syynä tilanteeseen on elokuvaa levittävän Nelonen Median tiedotteen mukaan vallitsevat olosuhteet.

Pertsa ja Kilu saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 25. joulukuuta.

Koko perheen seikkailuelokuva Pertsa ja Kilu on kertomus ystävyydestä, rohkeudesta, kekseliäisyydestä ja mielikuvituksen voimasta.

Elokuvassa Pertsan ja Kilun mielikuvitukselliset suunnitelmat muuttuvat todeksi heidän päästessään pankkiryöstäjän ja kadonneen huvijahdin jäljille. Alkaa vauhdikas ja jännittävä kilpajuoksu, jossa Pertsa ja Kilu yrittävät etsiä uponneen huvijahdin, ja samaan aikaan niin pankkirosvo kuin poliisikin yrittävät päästä nostamaan jahdin ja sinne kätketyn saaliin meren pohjasta.

Vauhdikas ja merellinen elokuva perustuu Väinö Riikkilän nuorisoromaaniin Pertsa ja Kilu – Viimeiset Kaanit.

Elokuvassa Pertsaa ja Kilua näyttelevät Olavi Kiiski ja Oskari Mustikkaniemi. Elokuvan muissa rooleissa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä muun muassa Anu Sinisalo, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Turkka Mastomäki, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Hannes Suominen sekä Veeti Kallio.