Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivimyllyn Kone laajensi Pentikin vanhoihin tiloihin Ilvesvuoressa – tuotevalikoima kasvaa koko ajan

Peräkärryn komponentteja vuodesta 2003 – ensin Hyvinkäällä ja sitten Nurmijärven Ilvesvuoressa – myynyt Comarcon Oy rullasi kymmenen vuotta sitten rutiinilla ja asiakkaita riitti.

– Vuodet olivat vakaita ja tasaisia. Tarvetta yrityksen kasvattamiseen ei ollut, mutta sattuma ja lopulta yrittäjägeenit ja uteliaisuus veivät voiton, kuinka yrityksen toimintaa voisi kasvattaa. Erään tutun tavarantoimittajan kanssa käydyssä keskustelussa ilmeni, että tältä alueelta puuttuivat tiettyjen palveluiden ja tavaroiden tarjonta. Siitä se ajatus sitten lähti, yrittäjä Marko Trygg hymähtää.

Kevättalvella 2018 Comarcon Oy osti Kivimyllyn 3 000 neliön kiinteistön Myllykukon vierestä ja perusti samalla Kivimyllyn Kone -myymälän. Kevytperävaunujen komponenttien maahantuonti ja myynti on edelleen keskeisessä asemassa, mutta suurempien toimitilojen myötä yritys alkoi myydä myös käsi-, sähkö- ja akkukäyttöisiä rakennustyökaluja.

Myymälästä löytyvät myös puutarhakoneet ja -työkalut, työvaatteet ja -kengät sekä laaja valikoima rakentamiseen liittyviä tarvikkeita. Peräkärryjä on useita malleja ja merkkejä. Lisäksi yritys myy ja asentaa auton renkaita ja vanteita. Kauppaa tehdään sekä kuluttajien että rengasliikkeiden kanssa.

Toiminnan laajenemisen myötä yrityksen työntekijöiden määrä on kasvanut yhdeksään. Yrityksen laajentumisesta Trygg antaakin kiitoksen sitoutuneelle ja taitavalle henkilökunnalle.

– Meidän pienellä ja joustavalla joukollamme on taito hypätä ketterästi hommasta toiseen, ja omien poikien osallistuminen luo vankan pohjan tulevaisuudelle.

Vuodesta 1983 kevytperäkärryalalla työskennellyt Trygg kertoo nauttivansa työstään paljon.

– Alasta on tullut tuttu. Tämä on varsin pieni ja spesiaali ala, vaikka kilpailuakin on.

Koronapandemia on piinannut tänä vuonna yrittäjiä laajalti. Tryggin yritys on säästynyt pahimmalta.

– Olen onneksi alalla, johon pandemiat ja lamat eivät ole vielä vaikuttaneet. Rakentaminen jatkuu, materiaalia ja tavaroita kuljetetaan peräkärryllä ja auton renkaita menee kriiseistä huolimatta.

Sen verran korona on vaikuttanut, että yrityksen tiloissa vuokralla toiminut Pentik sulki myymälänsä.

– Vallitsevassa tilanteessa uuden vuokralaisen löytäminen oli hyvin epätodennäköistä, joten päätin lopulta hyödyntää tyhjentyneet tilat oman myymälämme laajennukseen. Sain näin lisää varastotilaa peräkärryjen komponenteille, mikä olikin tarpeen. Tuotevalikoima kasvaa koko ajan.