Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kehätie, ohitustie vai ohikulkutie? Klaukkalan kiertävän tien nimi päätetään pian ja avataan liikenteelle

Liikenne: Klaukkalan ohikulkutien nimi päätetään pian, ja tie otetaan liikenteelle marraskuun lopussa.

Klaukkalan ohikulkutien projektista vastanneet Väyläviraston projektipäällikkö Antti Koski ja Kreaten projektipäällikkö Sami Laakso ovat nyt hyvin varmoja siitä, että vuosia odotettu ohikulkutie saadaan käyttöön tämän kuun lopussa. Tiestä oli lokakuun lopussa valmiina jo 90 prosenttia ja töitä tehdään vielä täyttä häkää.

– Tällä hetkellä työn alla ovat tievalaistuksen sähkökytkennät, loput ajoratamerkinnät Perttulan sekä vt3 eritasoliittymän alueelle, kaidesuojauksia, liikennemerkkien ja opasteiden asennuksia ohikulkutielle ja moottoritielle, sekä riista-aidan rakentaminen loppuun vt3 alueelle, Laakso kertoo.

Hänen mukaansa tien avaamisen jälkeen tehdään vielä mm. siltojen kansien alapuolisten valaistuksien asennuksia, vihertöitä, kiveystöitä sekä opasteiden asennuksia nykyiselle Klaukkalantielle.

Lisäksi Kreate purkaa Hämeenlinnantien varresta tukikohtanaan pitämänsä kiinteistön ja tiehen liittyen tehdään vielä yksityistiejärjestelyjä.

Nämä eivät kuitenkaan estää liikenteen käyttöä, joten koko urakan ei tarvitse olla valmiina ennen tiellä ajamista.

Nurmijärven kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemi kertoo, että myös ohikulkutiehen liittyvää katuverkkoa on hahmoteltu taustalla.

– Tässä vaiheessa ohikulkutiehen liittyvään katuverkkoon liittyen on ollut käynnissä Luhtajoentien-Havumäentien katukaavan ja Luhtajoentien-Havumäentien katusuunnitelman laatiminen. Luhtajoentien ja Havumäentien katusuunnitelmaehdotus menee yhtä aikaa nähtäville Luhtajoentien-Havumäentien asemakaavaehdotuksen kanssa. Jos asiat etenevät suunnitellusti, asiaa käsitellään marraskuun asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa, Korteniemi kertoo.

Ohikulkutietä käsitellään myös ensi viikon maanantaina kunnanhallituksessa, sillä silloin on tarkoituksena päättää tien nimi. Pääasiassa tiestä on puhuttu Klaukkalan ohikulkutienä, mutta virallista nimeä ei ole vielä päätetty. Tiestä on käytetty myös termiä Klaukkalan kehätie tai ohitustie, joten nekin voivat olla vaihtoehtoja.

Kosken mukaan se on selvää, että tien nopeusrajoitus tulee olemaan pääosin 80 kilometriä tunnissa. Tien kunnossapidosta vastaa Uudenmaan Ely-keskus, ja tien talvihoitoluokka tulee olemaan Is, eli tie pidetään pääosin paljaana. Tällaisen tien talvihoidossa pyrkimyksenä on hyvä tienpito, mutta sään muutostilanteissa voi lievää liukkautta esiintyä. Pitkinä pakkaskausina, jolloin suolaus ei ole mahdollista, voi tien pinta olla osittain jäinen.

Sama luokitus on Nurmijärvellä mm. Vanhalla Hämeenlinnantiellä, Klaukkalantiellä, Rajamäentiellä ja Hangonväylällä. Korkeampi luokitus on vain moottoritiellä.