Klaukkalan ohikulkutien avaamista juhlistetaan pian – hintalappu jäämässä miljoonia alle arvioidun

Klaukkalan ohikulkutie on noin 7,5 kilometriä pitkä. Tie otetaan kokonaisuudessaan liikenteen käyttöön marraskuun lopussa. Väylävirasto

Riikka Laine

Nurmijärveläisten vuosikymmeniä kestänyt odotus päättyy marraskuun lopussa, kun Klaukkalan ohikulkutie otetaan liikenteen käyttöön.

Nurmijärven kunnassa tien liikenteelle ottoa pidetään erittäin merkittävänä tapahtumana, sillä tie helpottaa lukuisten ihmisten kulkemista mutta myös mahdollistaa erityisesti eteläisen Nurmijärven kehittämisen tulevaisuudessa.

Viestintäpäällikkö Teemu Siltasen mukaan tie onkin juhlansa ansainnut, mutta koronatilanteen vuoksi ei yhteistä kansanjuhlaa pystytä järjestämään.

– Tien avajaisia juhlistetaan kuitenkin korona-aikaan sopivalla ja luovalla tavalla. Kuntalaiset pääsevät osallistumaan juhlintaan autoillen tai kotisohvalta etäyhteyksillä. Tiedotamme tarkemmasta ohjelmasta lähiaikoina, joten kannattaa seurata kunnan sivuja www.nurmijarvi.fi, Siltanen vinkkaa.

Juhlallisuuksista kerrotaan myös Nurmijärven Uutisissa.

Kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemi kiittelee myös sitä, että tie saadaan liikenteelle upeasti vuoden arvioitua aikataulua nopeammin. Myös kunnan maksuosuus tiestä on alittumassa, sillä alunperin kunnan piti maksaa tiestä 10 miljoonaa, mutta nyt kunnan maksuosuudeksi on arvioitu tulevan 7,9 Me. Väyläviraston osuuden arvioidaan olevan 24 Me ja ITMF Oy:n 1,3Me, eli yhteensä kustannukset olisivat 33,2 Me (alunperin 42Me).

– Kunta esittääkin kiitokset urakoitsijalle sekä Väylävirastolle hienosta yhteishankkeesta.

Lisää aiheesta NU:ssa keskiviikkona.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut