Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalalainen Tristan Lumi Kinky Bootsin Charlie Juniorina – valittiin rooliin 500 lapsen joukosta

Klaukkalalainen Tristan Lumi (8 v.) on onnensa kukkuloilla, sillä hänellä on rooli 24. syyskuuta Tampereen Työväen Teatterissa ensi-iltansa saaneessa musikaalissa Kinky Boots. Tristan esiintyy siinä Charlie Juniorin roolissa.

– Charlie on aluksi sellainen mietteliäs poika, mutta hyväksyy sitten itsensä. Poika-Charlie haluaa leikkiä isänsä kanssa ja pelata jalkapalloa, olla ihan chillisti. Isä taas haluaa, että pojasta tulisi tehtaan johtaja, Tristan kuvailee roolihahmoaan.

Roolin saaminen Kinky Bootsista ei ollut mikään helppo juttu. Esikarsintoihin, joissa haettiin näyttelijöitä myös ensi vuonna ohjelmistoon tulevan Matilda -musikaalin lapsirooleihin, osallistui 500 lasta. Matildaan tarvittiin 20 lapsinäyttelijää, Kinky Bootsiin neljä poikaa.

Esikarsinnan jälkeen karsinnat jatkuivat tammi–helmikuussa ja sitten kesällä koronatilanteen parannuttua.

– Aluksi piti oppia lauluja ja tekstiä ulkoa, loppukarsinnoissa oli monologeja ja dialogeja. Silloin katsottiin myös näyttelemistä ja opeteltiin tanssia, Tristan kuvailee karsintojen etenemistä.

– Loppuvaiheessa meille sanottiin, että on tärkeää, että näyttelijä on ohjaajan roolihahmosta luoman kuvan näköinen, hän jatkaa.

Parasta on että saa oppia ammattinäyttelijöiltä.

Tristan Lumi

Kun roolivalinnat oli tehty, Kinky Bootsissa esiintyville pojille pidettiin syyskuussa Tampereella kolmen viikon näyttämöharjoitukset. Silloin ryhdyttiin kokeilemaan, millaisia juttuja rooliin kuuluu. Charlie Juniorin roolissa Tristan muun muassa tanssii tanssii korkeakorkoisissa kiiltävänpunaisissa bootseissa ja pelaa jalkapalloa.

Kolmen viikon harjoittelujakson ajan Tristan kävi koulua etänä, ja Klaukkalan ja Tampereen väliä matkattiin päivittäin.

– Nyt ei enää ole hätää, kun esitykset ovat kerran tai kaksi kertaa viikossa, poika tuumaa.

– Ensi-ilta tuntui ensin jännittävältä. Kun menin näyttämölle, tajusin että teen vain kaikki niin kuin harjoituksissa, niin menee hyvin, ei stressiä, Tristan kuvailee ensi-iltatunnelmia.

Tristan aikoo pyrkiä jatkossakin mukaan teatteriesityksiin.

– On ihan varma, että haluan oppia tästä lisää. Jos mahdollista, kokeilen vielä karsintoja, Tristan kertoo.

– Saan olla näyttelijöiden kanssa ja näytellä siellä ihan oikeasti. Parasta on että saa oppia ammattinäyttelijöiltä, hän perustelee.

Ainakin tällä hetkellä Tristan tykkää näyttelemisestä niin paljon, että toivoo siitä itselleen ammattia.

Nähtyään Pieni Merenneito-musikaalin Helsingin kaupunginteatterissa Tristan ihastui Pärskyn rooliin, ja toivoo, että saisi vielä joskus näytellä sen. Hän kertoo myös saaneensa Pärskyltä uusia ideoita Charlie Juniorin rooliinsa. Myös Brucen rooli Matilda-musikaalissa kiinnostaisi.

Esiintyminen ei ole Tristanille mikään uusi juttu.

– Tristan rupesi laulamaan samaan aikaan kun oppi puhumaan, pojan äiti Annika Lumi kertoo.

Tristanin vanhemmat pitävät Helsingissä Viro-keskuksessa Virolaista musiikki- ja tanssikoulua, ja Tristan on ollut siellä heidän mukanaan pienestä asti.

– Kinky Boots -musikaalin harjoituksissa on ollut ihana seurata Tristanin kehityskaarta. On hienoa, että hän sai tämän ainutlaatuisen mahdollisuuden, Annika Lumi sanoo.

Vaikka Tristanin vuosi on jo tähän mennessä ollut jännittävä, lisää jännitystä on luvassa. Joulun aikaan poika osallistuu Virossa järjestettävään Laulumaa-laulukilpailun finaaliin. Kesällä Tristan pyrkii vielä Savonlinnan Mestarilaulajat -lasten ja nuorten laulukilpailuun.