Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten hallitus päätti: Johtaja ei saa 50 000 euron koulutusta

Keusoten johtajan Pirjo Laitinen-Parkkosen osallistuminen yhdysvaltaisen Harvard Business Schoolin General Management Program (GMP) -koulutusohjelmaan oli Keusoten hallituksen päätettävänä.

Päätös syntyi myöhään tiistai-iltana. Yhtymähallitus ei hyväksynyt koulutusta ja asiasta äänestettiin kahdesti. Yhtymähallituksen puheenjohtaja Annika Kokko (kok.) teki ensimmäisen äänestyksen jälkeen muutetun pohjaesityksen, jossa Laitisen-Parkkosen itsensä maksettavaksi olisi koulutuksesta tullut 20 prosenttia ja Keusoten 80 prosenttia ja hänen sitoutumisensa kuntayhtymään olisi pidennetty kahteen vuoteen. Tämäkin esitys kaatui äänestyksessä.

– Se on harmillista. Näen, että kuntavaalien läheisyys vaikutti, sanoo Kokko.

Koulutusohjelmaan osallistumista ja sen hintaa, 50 000 euroa, ehdittiin ennakkoon arvostella muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Annika Kokko kertoi tällä viikolla, että koulutuksille on omat määrärahansa, jotka eivät ole pois muista hankkeista:

– Yleensä talousarvioissa ja toiminnassa jokaisella momentilla on omat määrärahansa. Ei koulutusmäärärahoilla palkata hoitajia tai tehdä remontteja mihinkään, hän sanoi.