Helsingin joulukausi avataan nurmijärveläistahdissa – avajaiset lähetetään suorana verkossa

Helsingin kaupungin joulukatu avataan tänä vuonna nurmijärveläiskäsikirjoituksen mukaisesti. Arkistokuva. Sauvo Jylhä

Nurmijärveläinen tv- ja elokuvaohjaaja Taavi Vartia on saanut tänä vuonna kunnian käsikirjoittaa Helsingin joulukauden avajaisshown.

Helsingin joulukausi avataan Senaatintorilla uudistuneen konseptin mukaisesti sunnuntaina 22. marraskuuta kello 15.

Luvassa on Tuomiokirkon portailla esiintyvien useiden tähtiartistien jouluisia musiikkiesityksiä sekä tarina siitä, kuka sytytti joulukadun valot.

Helsingin kaupungin tiedotteessa paljastetaan, että lavalla seikkailevat Vartian uutuuselokuvasta Pertsa ja Kilu tutut päähenkilöt Pertsa ja Kilu ja tähtiartisteina esiintyvät Vain Elämää -ohjelman artisteista Arja Koriseva ja Mariska. Lisäksi Ida-Elina soittaa jouluista pop-musiikkia kanteleella.

Paikalla ovat myös joulupukki ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Tapahtuma lähetetään suorana verkossa useiden kanavien kautta, jolloin siihen voi osallistua vaikka omasta olohuoneestaan.

Paikan päälle Senaatintorille päästetään koronarajoitusten mukaisesti rajattu määrä katsojia seuraamaan livetapahtumaa.

Avajaisten yhteydessä järjestetään perinteiset hyväntekeväisyysjärjestöjen joulumyyjäiset.

– Monille sukupolville joulukadun avajaisista on tullut se hetki, joka avaa virallisen joulunodotuksen. Vaikka vietämme tänä vuonna joulua poikkeuksellisissa olosuhteissa, on hienoa, että joulukadun perinnettä voidaan kuitenkin jatkaa, Vapaavuori sanoo kaupungin tiedotteessa.

Helsingin Joulukadun avaus suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta, Nelosen Ruutu Live:stä ja ISTV:stä. Virallinen avajaisohjelma alkaa 22.11. klo 15 ja valtakunnallinen joulukausi julistetaan virallisesti avatuksi klo 16.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut