Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhan seurakuntatalon purkaminen voi nyt edetä – korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen

Korkein hallinto-oikes on päättänyt jättää tutkimatta Matti Aaltion valituksen koskien vanhan seurakuntatalon purkamista.

Näin ollen Nurmijärven kunnan Nurmijärven seurakunnalle myöntämä suojellun rakennuksen purkamislupa astuu voimaa.

KHO perusteli päätöstä sillä, että valitus ei saapunut KHO:lle määräajassa, eikä hakemuksessa ole esitetty laillista estettä tai muuta erittäin painavaa syytä, jonka perusteella hakijalle tulisi palauttaa menetetty määräaika valituslupahakemuksen tekemistä varten.

Kirkonmäellä sijaitsevan vanhan seurakuntatalon purkamisesta on kiistelty vuosia.

Kunnan asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta antoi huhtikuussa 2019 seurakunnalle poikkeusluvan suojellun rakennuksen purkamiseen. Päätös oli todella tiukka, ja asian ratkaisi lautakunnan puheenjohtajan ääni.

Sen jälkeen Aaltio teki päätöksestä valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen, mutta hallinto-oikeus hylkäsi Aaltion valituksen lokakuussa 2019.

Joulukuussa 2019 seurakunta teki päätöksen, jossa talon purkamiseen varattiin 60 000 euroa seurakunnan vuoden 2020 talousarvioon.

Purkamislupaa ei päästy kuitenkaan hakemaan, kun Aaltio teki maaliskuussa 2020 hallinto-oikeuden päätöksestä valituksen KHO:n.

Vasta nyt seurakunta voi edetä asiassa, kun myös KHO on hylännyt valituksen.

Seuraavaksi seurakunnan tulee anoa rakennukselle purkulupa ja kilpailuttaa urakoitsijat ennen toimeen ryhtymistä.