Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiljavan Haukilammelle ei ole löytynyt ostajaa – edessä voi olla rakennusten purkaminen

Kiinteistökauppa: Kiinnostuneita on ollut, mutta maapohjan hintaa ja vuosivuokraa pidetään liian kovana. Mikäli kohde ei käy pian kaupaksi, voi edessä olla rakennuksen purkaminen.

Lähes 700 neliötä ja hintaa 20 000 euroa. Hyvinkään kaupunki myy Nurmijärven Kiljavalla sijaitsevaa Haukilammen toiminta- ja leirikeskusta, mutta ainakaan toistaiseksi rakennukselle ei ole löytynyt ostajaa.

– Otetaan tarjouksia vastaan, Hyvinkään kaupungin kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen toteaa.

Hyvinkään kaupungin tekninen lautakunta teki päätöksen Haukilammen myynnistä kesäkuussa. Päätöksen taustalla oli maanvuokrasopimuksen umpeutuminen vuoden lopussa.

Hyvinkään kaupungin vuonna 1979 työntekijöidensä koulutus- ja virkistyskäyttöön rakentama Haukilampi sijaitsee Haukilammentiellä Metsähallituksen omistamilla mailla.

Verkon myynti-ilmoituksessa käy ilmi, että Metsähallitus on valmis myymään 1,9 hehtaarin suuruisen maapalstan 388 000 eurolla. Metsähallitus tarjoaa myös uutta maanvuokrasopimusta 40 vuodeksi 23 280 euron vuosivuokralla.

Maan kova hinta onkin Haukilammen myynnissä suurin kompastuskivi.

Purkamisen kustannusarvio on 100 000 euroa.

– Joku ulkopuolinen taho on tehnyt arvion maapohjasta ja se on aika kova, eikä Metsähallitus ole valmis neuvottelemaan hinnasta, Haukilammen myyntiä hoitava Janne Mikkola kiinteistövälitystoimisto Kotijoukkueesta harmittelee.

Mikkolan mukaan kiinnostuneita ostajaehdokkaita on ollut ja hän on useammankin kerran käynyt esittelemässä rakennusta.

– Maapohjan hintaa ja vuosivuokraa vain moititaan liian kovaksi.

Mikäli kohde ei käy loppuvuoden aikana kaupaksi, voi Hyvinkään kaupungilla olla edessä rakennuksen purkaminen.

– Siitä kaupunki tekee erillisen päätöksen. Purkamisen kustannusarvio on 100 000 euroa, mutta hintaan vaikuttaa muun muassa haitta-aineiden määrä, kiinteistöjohtaja Nikkanen toteaa.

Hyvinkään kaupungin oma toiminta Haukilammella päättyi jo 1990-luvulla. Kesällä Haukilammella oli vielä elämää, sillä rakennukset oli vuokrattu yksityiselle toimijalle.

Kaupungin mukaan vuokra ei täysimääräisesti kattanut kaikkia kaupungille aiheutuneita kustannuksia.