Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulupuu-keräys alkaa jo 15. kerran Nurmijärvellä – näin voit osallistua

Nurmijärvellä käynnistetään Joulupuu-keräys ensi maanantaina jo 15. kerran. Joulupuu-keräys on hyväntekeväisyysteko, jolla kerätään joululahjoja nimenomaan nurmijärveläisten vähävaraisten ja kriisin kohdanneiden perheiden lapsille ja nuorille. Keräys on osa eri paikkakunnilla ympäri Suomen järjestettävää hyväntekeväisyystempausta, josta Nurmijärvellä vastaa Lions Club Klaukkala Leat.

Tämän vuoden keräys käynnistyy maanantaina 16. marraskuuta ja kestää 4. joulukuuta saakka.

– Keräyksellä toteutetaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten lahjatoiveita ja perheissä keräystä odotetaankin jo ilolla, kertovat perheohjaajat Anu Hovi ja Saara Göös.

Perheohjaajat ovat syksyn aikana kyselleet lahjatoiveita ja kun keräys alkaa niin lahjatoiveet kirjoitetaan lappusille niin, että siitä ilmenee lapsen/nuoren ikä, sukupuoli ja lahjatoive. Lappuset on ripustettu keräyspaikoissa olevien kuusien oksille, joilta keräykseen osallistuvat voivat käydä niitä noutamassa. Kun lahja on hankittu, se toimitetaan paketoituna toivelappunen lahjaan kiinnitettynä siihen keräyspaikkaan, josta toive on noudettu.

Lapsille ja nuorille tuotavien lahjojen on oltava uusia ja käyttämättömiä.

Yhden lahjoituksen arvoksi on määritelty enintään 30 euroa.

Keräys toteutetaan monen tahon yhteistyönä ja järjestäjien mukaan on ilo saada mukaan myös uusia toimijoita, joita ovat tänä vuonna Sportia Klaukkalassa ja K-market Karppala Nurmijärvellä. Edellisten vuosien tapaan keräyspaikkoina toimivat Nurmijärven, Klaukkalan ja Rajamäen kirjastot, Parturi-kampaamo Cut Cut, Röykän K-market sekä Klaukkalan ja Rajamäen apteekit.

Joulupuu-keräys on otettu joka vuosi vastaan innolla ja monet aikaisempien vuosien lahjoittajat ovatkin jo kyselleet ja varmistelleet keräyksen toteutumista tänä poikkeuksellisena aikana.

Anu Hovi kertoo, että lahjoja tarvitaan tänäkin vuonna sadoille lapsille ja nuorille. Ja mikäli lahjatoivelappuset keräyspaikoista loppuvat, lahjoituksia voi silti tehdä. Hyvin säilyviä herkkupaketteja, lahjakortteja tai kirjalahjoja voi myös lahjoittaa ja ne voi yhtä lailla toimittaa keräyspaikkoihin.

Joulupuu- keräys on yksi LC Klaukkalan Leat toiminnan vuoden tärkeimmistä aktiviteeteista. Tänä vuonna keräyksen merkitys korostuu entisestään, kun moni hyväntekeväisyystapahtuma on koronan takia jouduttu perumaan ja auttamisen tarve on vaan lisääntynyt. Myös perhesosiaalityön työntekijöille lahjatoiveiden kysyminen ja toteuttaminen on mieluinen ja tärkeä asia työarjen keskellä.