Esitys: Uuden tien nimeksi Klaukkalan kehätie – kunnanhallitus päättää maanantaina

Klaukkalan kehätie sai virallisen nimensä marraskuussa 2020. Samoihin aikoihin työmaalla tehtiin viimeistelytöitä. Väylävirasto
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven kunnanhallitukselle esitetään, että Hämeenlinnanväylän ja nykyisen maantie 132:n välille toteutettavan uuden tien nimeksi tulisi Klaukkalan kehätie.

Kunnanhallitus päättää asiasta maanantain kokouksessaan.

Kyseisen uuden maantieosuuden nimenä on yleis-, tie- ja rakennussuunnitelmavaiheessa käytetty nimeä Klaukkalan ohikulkutie. Kunnanhallituksen esityslistan mukaan maantien nimeämisestä on keskusteltu Uudenmaan ely-keskuksen, Väyläviraston, kunnanhallituksen ja viranhaltijoiden kanssa.

– Klaukkalan ohikulkutie on nimenä osittain harhaanjohtava, koska tie ei taajamarakenteessa varsinaisesti ohita Klaukkalaa. Tien nimeksi on esitetty eri vaihtoehtoja kuten Klaukkalan kehätie, Lopentie, Klaukkalan väylä ja Kehä IV. Uudenmaan ely-keskus ei ole suositellut nimen Kehä IV käyttämistä tien nimenä, kunnanhallituksen esityslistassa perustellaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut