Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruduksen louhinta-alueelle Palojoelle luvat 15 vuodeksi – toiminta voi alkaa heti

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on antanut Rudus Oy:lle maa-ainesluvan ja ympäristöluvan Palojoella sijaitsevalle kiinteistölle. Luvat ovat voimassa 15 vuoden ajan alkaen siitä, kun ne ovat tulleet lainvoimaisiksi. Toiminta sai myös aloittamisluvan, joten se voidaan aloittaa ennen päätöksen lainvoimaiseksi tuloa.

Myönnetyt luvat kattavat Rudus Mäntymäen nykyisen louhinta-alueen, jonka lupien määräaika oli päättymässä, sekä laajennusalueen. Nykyisen alueen maa-ainesten otto on aloitettu 2007. Alue on pinta-alaltaan noin 12,5 ha. Vuoteen 2018 mennessä ottoalueelta on otettu noin 1,35 milj. kuutiota kiveä.

Uusien lupien myötä louhinta laajenee nykyisestä toiminta-alueesta pohjoiseen/koilliseen siten, että hakemuksen mukainen ottamisalue on pinta-alaltaan 27,2 ha.

Ottamisalueen rajauksen sisällä tapahtuu kaikki ottotoimintaan liittyvä sisältäen mm. murskeen sekä pintamaiden varastointialueet. Hakemuksen mukainen otto-alue on pinta-alaltaan 11,2 ha. Ottoalueella tapahtuu varsinainen kallion louhinta.