Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote voitti Lean Teko 2019 –kilpailun

Kuntayhtymän tavoitteena on olla Lean-organisaatio vuonna 2022.

Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymä on sijoittunut Suomen Lean-yhdistyksen Lean Teko 2019 -kilpailussa ensimmäiselle sijalle. Perusteena voitolle oli kokonaisvaltainen kehittäminen ja jo saavutetut tulokset, jotka vakuuttivat arvioijat.

Toiseksi kisassa ylsi Danske Bank ja kolmanneksi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote).

Keusoten Lean-toiminta aloitettiin vuoden 2018 lopulla, juuri ennen kuin kuuden kunnan sote-palvelut yhdistettiin kuntayhtymäksi.

Keusote tiedottaa, että sen tavoitteena on olla Lean-organisaatio vuonna 2022 ja että tavoitteen eteen on tehty suunnitelmallista sekä laaja-alaista työtä läpi organisaation.

Viime vuonna Keusotessa toimi 13 Lean-valmentajaa. Kuntayhtymän itse tuottamaan Lean-valmennukseen osallistui 437 yhtymän työntekijää ja 105 työryhmää.

Valmennuksen tavoitteena oli vahvistaa osallistujien Lean-osaamista teoriassa sekä asiakaslähtöisiä ongelmanratkaisutaitoja arjen toiminnassa. Valmennusten aikana toteutettiin noin sata asiakaslähtöistä toimintatapaa kohti parempaa laatua, pienempiä kustannuksia ja nopeampia palveluja kuntalaisille.

Suomen Lean-yhdistys on aatteellinen, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on perustettu auttamaan suomalaisia yrityksiä ja julkisyhteisöjä kehittämään kilpailukykyään maailman huipputasolle.

Vuonna 2009 perustettuun yhdistykseen kuuluu lähes 500 lean-osaajaa eri toimialoilta kautta maan.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen vertaisyhteisön oman osaamisen kehittämiseen, aktiiviseen keskusteluun ja käytännön kokemusten pohdintaan muiden lean-filosofiaa työssään soveltavien kanssa.