Arkadian yhteislyseossa joukkoaltistuminen koronalle – neljä muutakin koulualtistumista Keusoten alueella maanantaina

Arkadian yhteislyseossa on noin 430 opiskelijaa. Jutta Halminen

Riikka Laine

Arkadian yhteislyseossa Klaukkalassa on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koronapositiivinen henkilö on ollut koulussa paikalla viime torstaina ja perjantaina.

Altistumisen vuoksi Keusoten tartuntatautilääkäri on asettanut maanantaina altistumisen vuoksi kymmenkunta henkilöä karanteeniin.

Keusoten maanantaisen tiedotteen mukaan maanantain aikana on todettu myös neljä muuta joukkoaltistumista Keusoten alueen kouluissa. Yhteensä altistuneita on näissä tapauksissa vajaa 140 henkilöä.

Joukkoaltistumisia on tapahtunut Arkadian lisäksi Mäntsälässä Kirkonkylän koulussa 10.–12.11., Mäntsälässä Riihenmäen koululla 10.–12.11., Mäntsälän Keudan toimipisteessä Saaren kartano, 12.–14.11. sekä Hyvinkäällä Puolimatkan koululla 10.–13.11.

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Lisäksi vanhemmille on tiedotettu asiasta koulujen viestintäkanavien kautta.

Tiedotteessa muistutetaan, että Keusoten alueella on voimassa suositus maskin käytöstä työpaikoilla, ja maskisuositus koskee 2.asteen oppilaitosten opiskelijoita, sekä 2.asteen oppilaitosten ja peruskoulujen työntekijöitä.

– Myös lasten ja nuorten on tärkeä huomioida koronasuojautuminen liikuttaessa kouluissa tai vapaa-ajalla. Riittävä turvaväli, hyvä käsi- ja yskimishygienia ja kasvomaskin käyttö ovat tärkeitä suojautumiskeinoja.

Arkadiasta seitsemäs koulu, jossa joukkoaltistumisia todettu

Arkadia on jo seitsemäs nurmijärveläiskoulu, jossa on todettu joukkoaltistuminen tänä syksynä.

Ensimmäinen joukkoaltistuminen tapahtui Perttulan Keudan ammattiopistolla 14.9.

Vain muutama päivä myöhemmin todettiin joukkoaltistuminen Isoniitun yläkoulussa, ja sitä seurasi pian joukkoaltistumiset Lepsämän alakoulussa sekä Mäntysalon ja Haikalan kouluissa.

Viimeisimpänä joukkoaltistumisia todettiin Klaukkalassa Vendlaskolanissa.

Paikallisten lukioiden puolella joukkoaltistumisia ei ole kuitenkaan aiemmin tapahtunut. Tähän voi vaikuttaa osaltaan sekin, että lukiot ovat olleet osittaisessa etäopetuksessa lokakuun alkupuolelta lähtien. Osittaisen etäopetuksen aikana lähiopetuksessa ja etäopetuksessa olevia opetusryhmiä vuorotellaan siten, että yksi vuosikurssi kerrallaan siirtyy etäopetukseen viikoksi kerrallaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut