Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Monet baarit jatkavat aukioloaan nyt yökahviloina, joissa "ihmiset juovat limua ympäripäissään"

Moni helsinkiläisbaari on tarttunut hallituksen tarjoamaan mahdollisuuteen avata ovensa vain tunnin kiinniolon jälkeen. Vaikka alkoholia ei tarjoilla, juhlat jatkuvat aamuun saakka. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Lehti kertoo, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on saanut poliisilta tietoja, että ainakin osassa yökahviloita asiakkaat ovat olleet tuhdisti päihtyneitä eivätkä he ole piitanneet turvaväleistä.

Avin alkoholihallintoyksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen kertoo HS:lle, että sai saanut viikonloppuna poliisilta ilmoituksia useista helsinkiläisistä baareista, joissa ihmiset vaikuttivat olevan erittäin humalassa siitä huolimatta, että ravintolat noudattivat ohjeistuksia eivätkä myyneet alkoholia.

– Anna K -karaokebaarissa ihmiset olivat paikalla käyneen poliisin mukaan umpipäissään, limua juoden. Turvavälejä ei noudatettu ja paikka oli täynnä, Lehikoinen sanoo HS:ssa.

Lehikoinen sanoo haastattelussa yllättyneensä siitä, että tällaisia ilmoituksia tulee.

– Eihän tämä ole se, mitä lainsäätäjä tarkoitti. Jokin tässä ei täsmää, ja vaikea sanoa, mikä se on.

Lehikoisen mukaan poliisilta on tullut samanlaista viestiä myös ainakin El Patronissa ja Alcatrazissa.

Hallitus höllensi ravintoloiden koronarajoituksia marraskuun alusta lähtien.

Uudellamaalla ravitsemisliikkeet saavat avata ovensa jo tuntia sen jälkeen kun ne on suljettu. Anniskeluravintolat saavat olla avoinna kello 24–23 ja muut ravitsemusliikkeet kello 1–24. Tämä tarkoittaa, että asiakkaiden on lähdettävä baareista kello 23 mennessä, mutta heidät voi ottaa takaisin sisään kello 24.

Alkoholia ravintoloissa saa tarjoilla kello 7–22.