Lapset kaipaavat yhteistä aikaa vanhemman kanssa – Lukkarin koulu käynnisti Yhdessä -haasteen

Lukkarin kouluna käyvien lasten mielestä perhe viettää liian vähän aikaa yhdessä. Asiaan onkin nyt tartuttu haasteen muodossa. Kuvituskuva. Päivi Tuovinen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven kirkonkylällä toimivassa Lukkarin koulussa opiskelevat lapset ovat sitä mieltä, että vanhemman kanssa vietettyä aikaa ja yhteistä tekemistä on liian vähän. Aikuisten työpäivät ovat pitkiä ja illat täyttyvät jokaisen omista puuhista. Lapset sanovat viettävänsä aikaa joko yksin, pelaamalla somessa tai kavereiden kanssa kylillä, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Asia on tullut ilmi Lukkarin koulun oppilashuollon jäsenten ja lasten tapaamisissa syksyn aikana. Oppilashuolto tarttui tähän lasten huoleen ja päätti heittää vanhemmille haasteen, jonka tavoitteena on kannustaa perheitä viettämään aikaa yhdessä.

”Yhdessä”-kampanjassa on jaettu kotiin haastelomake, jonka ruudukkoon on kirjattu erilaisia tekemisen muotoja, kuten esimerkiksi askartelua, ruuanlaittoa, lukemista, piirtämistä, lautapelien pelaamista tai liikuntaa. Tavoitteena on, että kampanjan aikana, 16.–29. marraskuuta, perheissä tehdään ruudukossa esitettyjä asioita, jolloin yhdessä vietettyä aikaa kertyy keskimäärin puoli tuntia päivässä.

– Kynnys osallistumiseen on asetettu riittävän matalaksi, jotta mahdollisimman moni perhe ottaa haasteen vastaan. Toki toivomme, että yhdessä puuhasteltaisiin enemmän kuin puoli tuntia päivässä, toteavat oppilashuoltoryhmän jäsenet.

Kampanjan loputtua lasketaan kaikkien perheiden yhdessä vietetty aika palautettujen lomakkeiden tietojen perusteella. Toiveena on, että asetettu tavoitetuntimäärä, joka on laskettu oppilasmäärän ja puoli tuntia päivässä kahden viikon ajan mukaan, ylittyy.

– Olemme erityisen iloisia, jos pääsemme huomattavasti suurempaan, yhdessä vietettyjen tuntien määrään, toteaa oppilashuollon jäsen rehtori Tiina Nordgren.

Kampanjan tuloksesta, yhdessä vietetyn ajan määrästä, kerrotaan joulukuun alussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut