Nurmijärven toiveissa paremmat joukkoliikenneyhteydet pääkaupunkiseudun suuntaan – toivoo myös valtiolta toimia

Kuvituskuva. Armi Suojanen

Riikka Laine

Klaukkalantiellä tapahtuu pian iso muutos, kun tie siirtyy kunnan hoidettavaksi kehätien avaamisen jälkeen.

Myös jatkossa on odotettavissa kehitystä, sillä Nurmijärven kunnanhallitus linjasi lokakuussa Elylle antamassaan lausunnossa Klaukkalantien yhdeksi tärkeimmistä liikenteen kehityksenkohteista tulevaisuudessa.

Lausunnossa todetaan, että erityisesti joukkoliikenteen kehittämisen kannalta Klaukkalantien tieyhteyden (sis. joukkoliikenne-etuudet ja kaistajärjestelyt) kehittäminen on tärkeää. Siksi kunta on itse varautunut kehittämään Klaukkalantien toimivuutta mm. Lahnuksentien ja Myllytien risteysalueilla ja toivoo Elyn varautuvan Klaukkalantien kehittämiseen Vantaan kaupungin alueella olevalla osuudella.

Korteniemi sanoo, että kunta haluaa omalta osaltaan tukea joukkoliikenteen käyttämistä, jolla on suotuisa vaikutus mm. ilmastonmuutokseen.

Tarkempia suunnitelmia asian edistämiseksi ei kuitenkaan vielä ole olemassa.

– Näkisin, että seuraamme muutaman vuoden kehätien vaikutuksia sekä Klaukkalan alueen uuden maankäytön vaikutuksia Klaukkalantien liikenteeseen ja lähdemme sitten selvittämään mahdollisuuksia kehittää Klaukkalantietä edelleen, Korteniemi sanoo.

Jotta yhteydet saadaan toimimaan paremmin Helsinkiin asti, Nurmijärven kunta toivoo Luhtaanmäen eritasoliittymän ja Kehä III:n välille nopeaa parannusta ja valtion varautumista rahoituksen osalta.

– Jotta joukkoliikenne olisi aidosti kilpailukykyinen, tulisi valtatielle 3 toteuttaa bussikaistat aina Luhtaanmäen eritasoliittymään asti. Tällä hetkellä bussit seisovat ruuhka-aikaan samoissa jonoissa henkilöautoliikenteen kanssa, joten tämä ei ole joukkoliikenteen ja tätä kautta esim. ilmastonmuutoksen näkökulmasta hyvä asia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut