Oikaisu: sisäministeriö korjasi twiittejään vakavista nuorisorikoksista

Nurmijärven Uutisten 13. marraskuuta julkaistussa jutussa kerrotaan sisäministeriön twiiteistä, jotka kertoivat nuorison tekemistä henkirikoksista tai niiden yrityksistä.

Sisäministeriö korjasi 16. marraskuuta twiittejään, jotka se siis julkaisi alun perin viime viikolla. Korjauksesta ilmenee, että alaikäistä epäiltiin henkirikoksesta tai sen yrityksestä Suomessa viime vuonna 20 kertaa (epäiltyjen lukumäärässä sama henkilö voi toistua), tänä vuonna alaikäinen on ollut epäiltynä henkirikoksesta tai sen yrityksestä 45 kertaa. Tilasto sisältää nämä nimikkeet yrityksineen: murha, tappo, surma, lapsensurma, terroristisessa tarkoituksessa tehty murha ja törkeä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu. Henkirikoksen tai sen yrityksen epäilyssä voi olla yksi tai useampi epäilty.

Alaikäinen on ollut epäiltynä henkeen ja terveyteen kohdistuneessa rikoksessa Suomessa yhteensä 3 902 kertaa vuonna 2019 ja 3 182 kertaa tänä vuonna. Tämän vuoden luku täsmentyy tutkinnan myötä.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut