Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro lauantaina tuplasti tulessa – TPS voittanut Pron vain kahdesti

Lauantaina on Klaukkalassa salibandyn superpäivä, kun SB-Pron liiganaiset kohtaavat TPS:n ja jo sitä ennen Pron B-tytöt ottavat SM-sarjapelissään mittaa Josbasta.

SB-Pron ja Turun Palloseuran oli määrä kohdata viime keväänä naisten salibandyliigan puolivälierissä. Maaliskuun puolivälissä voimaan astuneet koronarajoitukset päättivät sarjakauden ennen aikojaan. Nyt lauantaina Pro ja TPS nähdään vastakkain Klaukkalassa. Syyskuun lopussa joukkueet jo kohtasivat Turussa. Silloin Pro oli parempi lukemin 4–5.

– TPS:llä on pieni ryhmä, mutta osaamista löytyy, sanoo SB-Pron kapteeni Karoliina Kujala.

Viime vuosikymmenellä Pro ja TPS kohtasivat 30 kertaa, Pro voitti peleistä 29. Koko pääsarjahistoriansa aikana TPS on voittanut Pron vieraissa vain kahdesti: ensimmäinen kerta oli marraskuussa 2008, toinen TPS:n viimeisimmältä Klaukkalan-vierailulta viime tammikuun lopulta. Silloin pisteet lähtivät Turkuun numeroin 3–4.

F-liigan tasolohko A on nyt kenties tasaisempi kuin naisten pääsarja koskaan aiemmin.

– Ainakin se on tasaisin pitkään aikaan, ja tosi paljon on pelattu ristiin, tuumii Karoliina Kujala, joka pelasi ensimmäisen pääsarjakautensa jo 2004–05.

F-liigan naisten lohkoissa on nyt vietetty kahden viikon pelitaukoa, sillä viime viikonloppuna oli tarkoitus pelata naisten neljän maan maajoukkueturnaus. Mutta se peruuntui koronatilanteen vuoksi. Joulukuun alussa on lähes kolmen viikon tauko, kun F-liigan pelejä ei laitettu pelattavaksi miesten MM-kotikisojen aikana. Ne kisat kuitenkin siirrettiin vuodella eteenpäin. Juuri ennen joulua Pro pelaa peräkkäisinä päivinä kaksi ottelua, ja sitten on lähes neljän viikon joulutauko.

– Tasaisempi ottelutahti olisi tietysti kiva, mutta sarjatauoilla pystyy harjoittelemaan hyvin, Karoliina Kujala tuumii.

Lauantaina jo kello 13 alkaen Arkadia-hallissa pelataan B-tyttöjen SM-sarjan ottelu, missä SB-Pron vieraaksi tulee joensuulainen Josba. Tuohon otteluun on vapaa pääsy, ja yleisön kesken arvotaan palkintoja. Kahviokin aukeaa jo puoliltapäivin. B-tytöt pelaavat Klaukkalassa myös sunnuntaina. Kello 14 alkavassa ottelussa vieraana on oululainen SSRA.

Arkadia-hallissa lauantaina 21.11. klo 13 B-tyttöjen SM-sarjan ottelu SB-Pro – Josba ja klo 17 F-liigan naisten tasolohko A:n ottelu SB-Pro – TPS.