Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Playstation 5 tulee myyntiin Suomessa torstaina – nämä 10 asiaa jokaisen tulee tietää uudesta Pleikkarista

Playstation 5:n myynti alkaa Suomessa torstaina 19. marraskuuta. Konsolin julkaisu on yksi vuoden suurimmista viihdeteollisuuden ilmiöistä ja se on nousemassa tärkeämmäksi puheenaiheeksi kuin esimerkiksi yksikään tänä vuonna ensi-iltansa saava elokuva.

Vaikka pelaaminen ei kuuluisi omiin harrastuksiin, niin pelkästään yleissivistyksen takia Pleikkarista kannattaa tietää ainakin nämä 10 asiaa:

1. Pitkä odotus on ohi. Suomalaiset odottivat uutta konsolia tasan 2547 päivää. Uuden pelikonsolin edeltäjä Playstation 4 julkaistiin 6 vuotta, 11 kuukautta ja 21 päivää sitten.

2. Mustasta tuli valkoista. Playstation 5 on ensimmäinen Playstation-konsoli, joka julkaistaan valkoisessa värityksessä. Kaikki aiemmat PlayStation-laitteet on tuotu markkinoille i joko mustana tai harmaana.

3. Pitkät latausajat jäävät valmistajan mukaan historiaan. PlayStation 5 sisältää huippunopean SSD-levyn, joka tarkoittaa pelien latausaikojen merkittävää lyhentymistä. Pelien käynnistysvalikoissa vietettävästä ajasta ei puhuta enää minuuteissa vaan sekunneissa, tiedotteessa luvataan.

Suomalainen Mikko kulki 3 vuotta Googlen katunäkymässä pitkin Tokiota – kuva: "Tapahtui erikoisiakin asioita"

4. Puhu peliohjaimelle. PS5:n uusi DualSense-ohjain on täysin eri näköinen aiempiin peliohjaimiin verrattuna. Peliohjaimessa on muun muassa sisäänrakennettu mikrofoni, jonka ansiosta käyttäjä voi keskustella pelikavereiden kanssa ilman erillisiä kuulokkeita.

5. Peliohjain ”puhuu” sinulle. Ohjain sisältää myös niin kutsutun haptisen palautteen ja mukautuvat liipasimet. Tämän ominaisuuden avulla ohjain antaa pelatessa fyysisen tuntopalautteen, jolloin pelaaja voi ohjaimen kautta tuntea konkreettisesti miten esimerkiksi pelihahmo kävelee hiekalla tai miten pelissä jännitettävä jousipyssy virittyy.

6. 8K-pelikuva saapuu olohuoneisiin. Konsoli ykenee toistamaan pelejä 8K-resoluution tarkkuudella. Jos verrataan ensimmäiseen Playstation-konsoliin, PS5 toistaa 100 kertaa enemmän pikseleitä ruudulla tehden kuvasta huomattavasti yksityiskohtaisemman ja tarkemman, tiedotteessa kerrotaan.

7. Kuulijaa ympäröivä äänimaailma on täällä. Konsoli hyödyntää 3D-audioteknologiaa, joka yhdistettynä kuulokkeisiin luo entistä immersiivisemmän äänimaiseman. Pelaaja saattaa esimerkiksi kuulla nuolen viuhahtavan päänsä ohi tai kuulla vastustajan askeleet toisesta huoneesta.

8. Kahdeksan tuhatta kertaa enemmän muistia. Playstation 5 sisältää 16 gigatavun RAM-keskusmuistin. Se on 8000 kertaa enemmän kuin ensimmäisessä Playstation-konsolissa, jossa keskusmuisti oli vain 2 megatavun kokoinen.

9. Pleikkarista tulee digitaalinen. Playstation julkaisee ensimmäistä kertaa historiassa konsolistaan version, jossa ei ole lainkaan levyasemaa. PS5 Digital Edition -konsolille pelit ladataan suoraan verkosta. Niille jotka rakastavat perinteisiä pelilevyjä, saataville tulee myös 4K Blu-ray-levyasemallinen PS5-konsoli.

10. Älä hylkää vanhoja suosikkipelejä. Enemmistö PS4-aikakauden peleistä ovat yhteensopivia myös uuden sukupolven konsolin kanssa. Playstation 5:n julkaisun aikaan 99 prosenttia yli neljästä tuhannesta Playstation 4:lle julkaistusta pelistä ovat jo pelattavissa PS5-konsolilla.

Yhdysvalloissa pelikone saapui myyntiin viime viikolla. Iltalehden mukaan käyttäjät ovat raportoineet useista ongelmista, jotka ovat kaataneet konsolin käyttöjärjestelmän yllättäen. Ongelmia on ollut myös muun muassa langattomaan verkkoon liittymisessä.

Lähde: PlayStation

”Kuin olisi matkalla Italiassa” – HU:n pizzakisan voittaja kasvoi ketjuksi, tässä on 10 parasta pizzaravintolaa Helsingissä!

Matti sai Viron-reissullaan loistoidean – Helsingissä toimii nyt tehdas, joka tuottaa 2 000 pussia käsityönä tehtyjä sipsejä viikossa