Lounasravintola Helmi aloitti – kotiruokaa, aamiaista, take awaytä ja pitopalvelua

Helmen puuhanaiset Heli Jarva (vas.), Majaliis Kollak ja Raisa Liski sekä Marja-Liisa Back. Taina Joutsen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Kirkonkylässä sijainneen kunnan pyörittämän lounasravintola Heikkarin Helmen paikalla (Heikkarinkuja 4) on aloittanut uusi toimija, Lounasravintola Helmi.

Yrittäjänä Helmessä toimii Majaliis Kollak. Hän on myös Klaukkalassa toimivan Lounasravintola Madmarin sekä Märkiön Grillin yrittäjä. Mukana Helmen toiminnassa ovat myös Kollakin äiti Heli Järva sekä oikeana kätenä toimiva Raisa Liski. Liski piti aiemmin Lounaskahvila Rosettia Klaukkalassa.

Helmen lounas sisältää lämpimän kasviskeiton ja kaksi lämmintä pääruokaa, joista toinen on kasvisruoka. Lounaaseen kuuluu salaattipöytä ja jälkiruoka. Eläkeläisiltä peritään ruoasta hieman pienempi maksu kuin muilta ruokailijoilta. Vaihtoehtoina ovat myös keittolounas ja lounassalaatti.

– Koronan vuoksi laitamme annoksen lautaselle, olemme pitäneet kiinni hallituksen keväällä antamasta suosituksesta. Santsata kuitenkin saa, ja ikäihmisille tuomme ruoan pöytään, Kollak kertoo.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen).

Pirkko Sivula (vas.) ja Aili Mylly lounastavat Helmessä lähes päivittäin. Taina Joutsen

Helmessä voi nauttia myös aamupalan.

– Puuroa, munakasta tai keitetty tai paistettu kananmuna, hedelmiä, täytettyjä sämpylöitä, tuoremehua ja pientä makeaa, Liski luettelee.

Monen muun ravintolan tavoin Helmi panostaa nyt take away -annoksiin. Annos on syytä tilata edellisenä päivänä, ja kuljetus Nurmijärven kunnan alueelle on maksuton.

Helmen yhteydessä toimii pitopalvelu, jonka kautta on mahdollista saada myös avaimet käteen -juhlapalvelua.

– Täältä saa vaikkapa työpaikkojen lounaskahvituksen tai tilattua kakun kotiinkuljetuksena, Liski vinkkaa.

Asiakkaiden toivomuksesta Helmessä valmistetaan myös pieniä viiden hengen täytekakkuja.

Helmen vuokranantajaa Nurmijärven Onnenkimpaletta edustava Marja-Liisa Back on iloinen siitä, että Heikkarin Helmen paikalle saatiin uusi lounasravintola.

– Ikäihmisille on tärkeää, että on kokoontumis- ja ruokapaikka. Siksi olikin selvää, että haimme ravintolatoiminnalle jatkajaa, kun tietoon tuli Aleksian päätös lopettaa ravintolan pitäminen, Back sanoo.

– Kiinnostuneita oli useita, mutta valitulla yrityksellä oli parhaat mahdollisuudet aloittaa hyvinkin nopeasti, Back jatkaa.

Hän on iloinen myös siitä, että Helmi on kotiruokapaikka, jossa ruoka tehdään alusta loppuun itse. Heikkarin tiloja voidaan jatkossa vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.

Onnenkimpaleella on Heikkarinkujalla Heikkarin palvelutalossa Koivu- ja tähti-ryhmäkodissa 10 ryhmäkotipaikkaa ja 16 vuokra-asuntoa. Lähellä sijaitseva lounasravintola on tärkeä myös niiden asukkaille.

Helmi (Heikkarinkuja 4) on avoinna ma–pe klo 8–13.30. Aamupala klo 8–9.30 ja lounas klo 10.30–13. Viikon lounaslista julkaistaan Facebookissa.

Tilauksesta suolaisia ja makeita kakkuja ja leivonnaisia. Pitopalvelu.

Take away -palvelu, tilaus edellisenä päivänä myynti@madmarcatering.fi, 0400-847508.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut