Kaikki Nurmijärven alueen lukiolaiset jatkavat osittaisessa etäopetuksessa

Kuvituskuva. Amele Pasanen

Riikka Laine

Nurmijärven alueen lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa koronatilanteen kiihtymisen vuoksi. Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut Nurmijärven kunnan alueella ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän jäsenkunnissa. Myös Arkadian lukiossa on todettu tällä viikolla kaksi koronatartuntaa ja noin 20 henkilöä on niiden vuoksi karanteenissa.

Terveysviranomaisten ja kunnan yhteissuosituksella lukioissa onkin päätetty jatkaa joulukuun alussa alkavassa kolmannessa jaksossa etäopetuksessa.

Perjantaina annettu linjaus koskee niin Nurmijärven lukion Rajamäen sekä Kirkonkylän toimipistettä kuin Arkadian lukiota.

Näissä lukioissa osittaiseen etäopetukseen siirryttiin jo lokakuun alussa.

Kunnan tiedotteen mukaan osittaisella etäopetuksella pyritään pienentämään tartuntariskiä.

– Samalla pyrimme mahdollistamaan, että opiskelijat saisivat edes osittain lähiopetusta tulevan jakson aikana, tiedotteessa kerrotaan.

Osittainen etäopetus toteutetaan lukioissa pääosin siten, että vuorottelemme lähiopetuksessa ja -etäopetuksessa olevia opetusryhmiä niin, että yksi vuosikurssi kerrallaan siirtyy etäopetukseen. Mikäli kurssilla on monen eri vuosikurssien opiskelijoita, noudatetaan kurssilla sen vuosikurssin aikataulua, jolle kurssi on suunnattu ensisijaisesti. Koeviikolla tavoitteena on, että kaikki opiskelijat ovat lähiopetuksessa erillisen koeviikon aikataulun mukaisesti. Opiskelijat ja huoltajat löytävät tarkemmasta toteutuksesta lisätietoja Wilmasta.

Etäopetuksessa olevilla opiskelijoilla on kouluruokailumahdollisuus.

Tiedotteessa muistutetaan myös, että osallistuttaessa lähiopetukseen on voimassa vahvan kasvomaskisuositus.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut