Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiukat koronarajoitukset otetaan käyttöön myös koko Keski-Uudenmaan alueella – "Haluamme pysäyttää tartuntojen voimakkaan kasvun"

Myös Keusoten alueella siirrytään ensi maanantaina noudattamaan tiukempia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian kiihtymisen johdosta.

Ne ovat voimassa seuraavat kolme viikkoa.

Keski-Uudenmaan soteen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Kerava ei kuulu Keusoteen, mutta uudet koronarajoitukset astuvat voimaan myös Keravalla heti maanantaista lähtien.

Keski-Uudellamaalla koronaepidemia on vielä kiihtymisvaiheessa, mutta uusilla rajoituksilla halutaan pysäyttää viimeisen kahden viikon aikana tapahtunut voimakas nousu koronavirustartunnoissa alueella, Keusote toteaa tiedotteessaan.

Yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei suositella pidettäväksi Keusoten alueella maanantaista alkaen toistaiseksi. Keusote pyytää tarkkaan harkitsemaan kokoontumisten tarpeellisuutta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 23.11.– 13.12.

Aluehallintoviraston päätös koskee konsertteja, teatterinäytöksiä, jäähalleja, ylipainehalleja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Keusote suosittaa ala- ja yläkoulujen sekä päiväkotien työnantajia edellyttämään kasvomaskin käyttöä henkilökunnalle.

Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä myös yläkoulun oppilaille. Kunta tulee tarjoamaan kasvomaskit oppilaille mahdollisimman pian. Sitä ennen huoltajia pyydetään hankkimaan oppilaille maskit.

Keusote ja kunnat jakavat vähävaraisille maskeja.

Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä taksin kuljettajille ja matkustajille.

Etätyötä tulee suosia aina kun mahdollista ja työpaikoilla suositellaan kasvomaskin käyttöä etenkin, jos turvavälejä ei pystytä pitämään.

Ruoka- ja kahvitauot tulee toteuttaa porrastaen, jotta vältetään työntekijöiden altistumista ja kotikaranteeniin joutumista, Keusote muistuttaa tiedotteessaan.

Keusote suosittaa puolittamaan julkisissa tiloissa asioivien asiakkaiden määrän puoleen normaalista toistaiseksi. Julkisia tiloja ovat muun muassa kirjastot ja uimahallit.

Keravan vs. liikuntapalvelujohtaja Marjaana Risku tiedotti keravalaisille seuroille heti perjantaina iltapäivällä, ettei myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa järjestetä kyseisenä ajanjaksona.

– Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia.

Tiedotteessa todetaan, että rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

– Rajoitus ei koske toimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan.

Tapahtumien osalta Keravalla noudatetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä.

Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten urheiluotteluita, joissa on yleisöä.

– Seurat ovat hienosti noudattaneet syksyn ajan koronasuosituksia ja toivon, että samaa hyvää toimintamallia jatketaan, Marjaana Risku viestitti.