Nurmijärvellä menossa epidemia-ajan toisiksi hurjin koronaviikko – tartuntoja viidessä päivässä 19

Kuvituskuva. Timo Mustalampi

Riikka Laine

Koronaepidemiatilanne on kiihtynyt Keusoten alueen kunnista kaikista voimakkaimmin tällä viikolla Nurmijärvellä. Nurmijärvellä on todettu tämän viikon aikana perjantai-iltaan mennessä 19 koronatartuntaa.

Hyvinkäällä tartuntoja on todettu tällä viikolla 10, Järvenpäässä 9, Mäntsälässä 6, Tuusulassa 6 ja Pornaisissa 0. Koko Keusoten alueella on todettu perjantai-iltaan mennessä 748 koronatartuntaa, joista 50 tämän viikon aikana.

Koko epidemia-aikana Nurmijärvellä on ollut vain yksi viikko (vk 40), kun koronatartuntoja on ollut enemmän. Tuolla viikolla tartuntoja todettiin yhteensä 24.

Pelkästään perjantaina Nurmijärvellä todettiin viisi uutta koronatartuntaa ja torstaina kuusi. Koko Keusoten alueella tartuntoja todettiin perjantaina yhteensä 13.

Keusoten tämän viikon tiedotteissa on kerrottu, että tartuntojen lähteet ovat yleisimmin jatkotartuntoja aikaisemmista tartunnoista työpaikoilla, perheissä, kouluissa, illanvietoissa ja hoivakodista sekä osa ulkomaan matkoilta. Osa tartunnoista ei ole ollut jäljitettävissä.

Nurmijärvellä on todettu tämän viikon aikana myös neljä joukkoaltistumista koronavirukselle. Näistä kolme on todettu Klaukkalassa Arkadian yhteislyseossa ja yksi Nurmijärven liikuntapalveluiden lasten telinejumpparyhmässä Isoniitun koulun salissa.

Tiistaina puolestaan hoivakoti Nurmilinnun yläkerrassa todettiin kaksi koronapositiivista asukasta.

Viime viikkojen joukkoaltistumisista selvästi suurin osa on keskittynyt Klaukkalaan.

Keusote ei ole kuitenkaan tiedottanut todetuista tartunnoista postinumeroittain, vaan vain kunnittain.

Päivitetty klo 18.56: lisätty tieto joukkoaltistumisista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut