Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuoreet koronarajoitukset näkyvät Nurmijärvellä

Nurmijärven kunta on perjantaina tiedottanut ottavansa käyttöön Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän perjantaina linjaamat koronarajoitukset ja suositukset.

Keusoten suositukset perustuvat THL:n, Aluehallintoviraston ja leviämisvaiheessa olevien kuntien antamiin suosituksiin ja rajoituksiin. Rajoitukset ja suositukset ovat voimassa joko kolme viikkoa tai toistaiseksi ja niitä sovelletaan Nurmijärven lisäksi muissa alueen kiihtymisvaiheessa olevissa kunnissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ilmoittanut kieltävänsä kaikki yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ajalla 23.11.–13.12.2020. Aluehallintoviraston päätös koskee mm. konsertteja, teatterinäytöksiä, jäähalleja, ylipainehalleja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Tämän vuoksi Nurmijärven kunta on linjannut, että Monikko-salissa järjestettävät yleisötapahtumat perutaan suositusten mukaisesti. Tapahtumia pyritään siirtämään, jos se vain on mahdollista. Tapahtumien tilanteesta tiedotetaan Monikon sivuilla.

Keusote ilmoitti myös suosittelevansa aikuisten (yli 20 v.) joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastustoiminnan keskeyttämistä ajalle 23.11.–13.12.2020.

Nurmijärven kunta kertoo tiedotteessaan keskeyttävänsä nämä toiminnot omissa tiloissaan Keusoten suosituksen mukaisesti.

Keusote on suosittanut myös, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei pidetä. Suositus alkaa 23.11.2020 ja on voimassa toistaiseksi. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia, perhe- ja sukutilaisuuksia ja joulunajan juhlia. Nurmijärven kunta vetoaa tiedotteessaan, että kuntalaiset harkitsevat tarkkaan kaikkien kokoontumisten tarpeellisuutta.

Kunnan tiedotteessa kerrotaan myös, että Keusoten suosituksen mukaisesti perusopetuksen 7.–9. luokkien oppilaat sekä koko perusopetuksen henkilöstö ottavat maanantaina 23.11.2020 tai viimeistään tiistaina 24.11.2020 käyttöön kasvomaskit koulupäivän ajaksi. Kertakäyttöiset maskit jaetaan koululta ja maskien käyttöön opastetaan. Oppilaat ja henkilökunta voivat halutessaan käyttää myös omia kestomaskeja, joiden huoltamisen jokainen huolehtii itsenäisesti.

Myös varhaiskasvatuksen henkilökunta siirtyy kasvomaskin tai visiirin käyttöön Keusoten suosituksen mukaisesti.

Kasvomaskit ovat käytössä aikaisemmin annetun suosituksen mukaisesti lukiossa ja 2. asteen oppilaitoksissa sekä kunnan kaikilla työpaikoilla.

Keusoten suosituksen mukaan myös taksien kuljettajilla ja matkustajilla tulisi olla kasvomaskit . Nurmijärven koulukuljetusten osalta maskisuositusta tarkennetaan ensi viikon alussa.