Yle: Seksuaaliväkivallan uhreille ei riitä auttajia Uudellamaalla – Husin tukikeskukseen 2 uhria päivässä

Seksuaaliväkivalta jättää uhriinsa syvät haavat ja olisi tärkeää saada apua nopeasti, sanovat auttajat Ylen jutussa. Laura Oja/Arkisto

Seksuaaliväkivallan uhreille ei ole tarjolla tarpeeksi auttajia Hus-alueella, uutisoi Yle.

Akuuttia apua tarjoavaan Husin Naistenklinikan Seri-tukikeskukseen otti kesällä yhteyttä ennätysmäärä apua tarvitsevia.

– Kesäkuussa meille tuli 60 uutta potilasta ja heinäkuussa 56, kun aikaisemmin ennätykset olivat olleet 47-48 kieppeillä. Käytännössä voisi sanoa, että meille tuli kaksi uutta potilasta per päivä, sanoo psykologi Pertti Hakkarainen Ylelle.

Hakkaraisen mukaan yksi selitys kävijämäärän kasvulle on, että kevään koronarajoitusten jälkeen ihmiset kyllästyivät sosiaalisen etäisyyden pitämiseen.

Hakkarainen korostaa Ylen jutussa, että ei ole näyttöä seksuaaliväkivallan määrän kasvusta. Sen sijaan kynnys avun hakemiseen näyttää laskeneen.

Seri-tukikeskus keskittyy akuuttiin alkuvaiheeseen ja ohjaa avuntarvitsijat sitten eteenpäin. Jatkohoitoon on kuitenkin vaikea päästä.

Esimerkiksi Tyttöjä ja nuoria naisia auttava Tyttöjen talo joutui syksyllä sulkemaan jononsa, koska odotusajat olisivat venyneet jopa yli puoleen vuoteen.

Poikien Talossa apua on Ylen mukaan pystytty yhä tarjoamaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut