Klaukkalan Kehätie avataan torstaina – valoteos ja radiolähetys juhlistavat avajaisia

Kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen, kulttuurituottaja Janne Raudaskoski ja kunnanjohtaja Outi Mäkelä ovat innoissaan kehätien avautumisesta. Taustalla kallio, joka tullaan valaisemaan avajaisten yhteydessä. Nurmijärven kunta

Riikka Laine

Klaukkalan kehätie avataan liikenteelle torstaina 26. marraskuuta. Avajaisia juhlistetaan viikon ajan koronaturvallisesti.

Avajaisten tuottaja Janne Raudaskoski kertoo, että Klaukkalan kehätien avaamista tullaan juhlistamaan koko seuraava viikko. Hämeenlinnanväylän ja kehätien yhdistävään Lamminsuon eritasoliittymään sytytetään valoteos samalla, kun tie avataan.

Yhteys-nimisessä valoteoksessa valaistaan uuteen liittymään noussut maamerkki, eli 350 metriä pitkä kallio. Teoksen on ideoinut Sun Effectsin Panu Pikkuaho yhdessä Raudaskosken kanssa.

Teoksessa vuorottelevat eri päivinä Nurmijärven kunnan sydän -logosta tutut värit.

– Kallio näkyy viikon ajan eri värisenä ja tuo värien kautta esiin kunnan logon teemoja, eli yhteisöllisyyttä, ihmisiä, asumista, lapsiperheitä, luontoa, yrityksiä ja kulttuuria. Se kuvastaa uutta yhteyttä moottoritieltä tänne maalle, Raudaskoski kuvaa. Lisäksi tien molempiin päihin tulee valot, jotka kohdistetaan taivaalla kohtaamaan toisensa.

Samaan aikaan valoteoksen kanssa kunta avaa oman Kehäradion viikon ajaksi taajuudelle 87,6. Radiossa pyörii noin tunnin mittainen lähetys nonstoppina viikon ajan. Ohjelmassa kuullaan mm. kunnanjohtajan, paikallisten julkkisten ja kuntalaisten mietteitä tiestä. Lisäksi luvassa on Pikku G:n, Teemu Roivaisen ja muiden nurmijärveläislähtöisten tai täällä nykyisin asuvien artistien musiikkia.

Saattaapa joukossa vilahtaa myös Sonja Lumpeen tekemä kunnan retromainos vuosikymmenten takaa.

Radiolähetyksen on koostanut nurmijärveläinen radiotoimittaja Marko Miettinen.

– Lähetystä voi sitten kuunnella tiellä ajaessaan tai vaikka kotona. Radion lisäksi nauhoite on kuultavissa osoitteessa  www.keharadio.com.

– Kehätien pääsee näin kokemaan kokonaisvaltaisesti, mutta turvallisesti. Kehätien liikenteelle otto on myös loistava mahdollisuus viestiä kunnastamme laajemmalle yleisölle ja tuoda esille kehittyvän infran lisäksi Nurmijärveä asuinpaikkana, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen jatkaa

Raudaskoski, Siltanen ja kunnanjohtaja Outi Mäkelä ovat innoissaan tien avaamisesta ja avajaisista, vaikka alunperin suunniteltua kansanjuhlaa ei voida koronan vuoksi toteuttaa. Heidän mukaansa oli selvää, että avajaisten budjettiin varattu 20 000 haluttiin kuitenkin hyödyntää, kun vuosikymmeniä suunniteltu tieyhteys vihdoin toteutuu ja saadaan avattua miltei vuoden alkuperäistä arviota aiemmin ja rahaakin tiehen meni miltei kymmenen miljoonaa arvioitua vähemmän.

– Tällä tavalla tavoitamme enemmän ihmisiä kuin muutaman tunnin kestävällä kansanjuhlalla, Raudaskoski sanoo.

Lisää aiheesta Nurmijärven Uutisissa keskiviikkona.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut