Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ryhmäharrastukset tauolla Nurmijärvellä – vain muutamassa tapauksessa voidaan tehdä poikkeus

Nurmijärven kunta on keskeyttänyt kunnan järjestämän yli 20-vuotiaiden kaikenlaisen ryhmäharrastustoiminnan.

Liikuntapäällikkö Joose Kemppainen kertoo, että käytännössä tämä tarkoittaa yli 20-vuotiaiden osalta liikuntapalveluiden ohjatun toiminnan keskeyttämistä sekä yli 20-vuotiaiden liikuntasalien ryhmäkäyttäjien vuorojen peruuntumista 13.12. saakka.

– Tässä kohtaa on hyvä tarkentaa, että vuorojen peruuntumiset koskevat ryhmiä, ei mahdollisia yksittäisiä käyttäjiä, Kemppainen tarkentaa.

Kemppaisen mukaan urheilussa ainoastaan maajoukkuetason, SM-tason, ykkösdivisioonan tai kansainväliselle huipulle tähtäävän ammattimaisen harjoittelun kohdalla tehdään poikkeus.

Kunta on aloittanut viime perjantaina kontaktoinnit liikuntasalien käyttäjiin sekä liikuntapalveluiden ohjattuun toimintaan osallistuviin henkilöihin. Kontaktointia jatketaan yhä.

Alle 20-vuotiaiden toiminta jatkuu sen sijaan vastaavalla tavalla kuin tähänkin asti korona-aikana.

– Edelleen käsihygienia, kasvomaskit sekä turvavälit ovat keskeisessä roolissa toiminnan jatkumisen kannalta.

Kemppainen myös muistuttaa, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston kielto kaikkiin yli 20 hengen sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin pätee luonnollisesti myös mahdollisiin alle 20-vuotiaiden ottelutapahtumiin.

Yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kieltävä päätös koskee muun muassa jäähalleja, ylipainehalleja sekä urheiluotteluita, joissa on yleisöä. Tämäkin kielto on voimassa 13.12.2020 saakka.