Rajoitukset hiljentävät Monikkosalin – opistoissa opetus jatkuu osin ennallaan

Club For Fiven Jouluna 2020 -konserttikiertueen aloitus Monikkosalissa siirtyy myöhempään ajankohtaan. Marek Sabogal
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Uudellamaalla maanantaina 23. marraskuuta voimaan tulleet tiukennetut koronarajoitukset vaikuttavat monin tavoin Nurmijärvellä järjestettäviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä aikuisten harrastustoimintaan.

Monikon kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet Klaukkalassa on peruttu 13. joulukuuta asti. Suurin osa tapahtumajärjestäjistä pyrkii palvelupäällikkö Siv Janssonin mukaan siirtämään peruuntuneet tilaisuudet myöhäisempään ajankohtaan, tosin useita niistä on jo siirretty yhteen tai jopa kahteen otteeseen.

– Harmitus on suuri, kun olemme tehneet tosi paljon sen eteen, että täällä olisi turvallista. Tarjoilusta on luovuttu, yleisö on käyttänyt tunnollisesti maskeja ja penkkeihin on laitettu antibakteeripinnoite, Jansson luettelee.

– Mutta totta kai me osallistumme terveystalkoisiin samoin kuin kaikki muutkin, hän jatkaa.

13. joulukuuta jälkeiselle ajalle Monikkoon ajoittuu kaksi yleisötilaisuutta, Nurmijärven musiikkiopiston perinteinen joulukonsertti sekä yksi aulakonsertti.

– Niitä ei ole vielä peruttu, mennään tilanteen mukaan ja katsotaan, mitä viranomaiset säätävät, Jansson sanoo.

Nurmijärven kunnan kulttuuritoimi siirtää Club For Fiven Jouluna 2020 kiertueen avajaiskonsertin myöhäisempään ajankohtaan. Konsertin piti olla Monikkosalissa 28. marraskuuta.

Fagerströmin jo konserttilippunsa hankkiin saavat asiasta myöhemmin tarkempaa tietoa.

– Seitsemän koiraveljeksen kuvasuurennusten näyttely Galleria Villessä Nurmijärven pääkirjaston yhteydessä jatkuu sen mukaan, kuinka kirjasto saa olla auki, Fagerström kertoo.

Nurmijärven kunnan kulttuuritoimella ei ole suunnitelmissa 13. joulukuuta jälkeen loppuvuodelle sijoittuvia tilaisuuksia, joihin rajoitukset vaikuttaisivat.

Nurmijärven Opiston kotisivulla kerrotaan, että aikuisten yli 20-vuotiaiden ryhmäkurssien lähiopetus keskeytetään 23. marraskuuta. Tämän kerrotaan koskevan myös perhekursseja, joissa on aikuisia ja lapsia. Jäljellä olevat syyskauden tunnit pidetään etäopetuksena tai muulla tavoin. Kurssien osallistujille tiedotetaan järjestelyistä.

Lasten ja nuorten alle 20-vuotiaiden ryhmäopetus ja yksilötunnit sekä aikuisten yksilötunnit jatkuvat normaalisti.

Nurmijärven musiikkiopiston rehtorin Tuomas Malin mukaan uudet rajoitukset estävät muskariperhekonsertin sekä konsertteja sisältävän pajaviikon järjestämisen. Myös aulakonsertit peruuntuvat. Erityisesti Malia harmittaa suomalaisen musiikin päiväksi 8. joulukuuta Monikkosaliin suunniteltu suuri konsertti.

– Todella harmillista mutta väistämätöntä on se, että perhemuskarit joudutaan keskeyttämään kolmeksi viikoksi, Mali pahoittelee.

Musiikkiopiston lasten ja nuorten ryhmätoiminta jatkuu sellaisenaan.

– Orkesteri- ja kuorotoiminta on jo syksyn alussa pilkottu vallitsevien ohjeiden mukaan alle kymmenen hengen ryhmiin, joten se jatkuu samalla tavoin kuin koko syksyn.

Rehtori Mia Mironoffin mukaan Nurmijärven tanssiopistossa on varauduttu koko syksyn ajan etäopetukseen lisäämällä etäopetuslaitteita.

– Olemme jakautuneet jo aikaisemmin hybridiopetukseen. Isoja ryhmiä on laitettu puoleksi siten, että toinen puoli on vuoroviikottain salissa, toinen etäopetuksessa. Tätä jatketaan niissä ryhmissä, joissa on tosi paljon oppilaita. Kaikki aikuisten ryhmät siirtyvät nyt kolmeksi viikoksi etäopetukseen. Kaikkiin ryhmiin on nyt mahdollista osallistua etäopetuslaitteiden vlityksellä, Mironoff kertoo.

Nurmijärven tanssiopisto järjestää tänä vuonna joulunäytöksen sijaan Tanssivan jouluikkunan, jossa yleisö voi katsoa turvavälein esityksiä Monikon suurten ikkunoiden takaa.

Rajamäen kyläyhdistys on päätynyt perumaan kauppakeskus Lähteen piha-alueella 17. marraskuuta pidettäväksi suunnittelemansa joulunavauksen.

– Luotimme kyllä siihen, että ihmiset ovat hyvin vastuullisia. Halusimme silti noudattaa viranomaisohjeita, sanoo Rajamäen kyläyhdistystä edustava Anja Lammio.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut