Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulukorttien postitus on ovella – näillä ohjeilla homma hoituu

Joulutervehdysten lähetyssesonki alkaa ensi viikolla, kun Posti jakaa koteihin joulukorttien lähettämiseen tarkoitetun punaisen postituskuoren maanantaina 30.11. Kuoret jaetaan mainoskääre Postisen välissä, jonka nimi on joulusesongin ajan Joulunen, Posti Group kertoo tiedotteessaan.

Punaisessa postituskuoressa voi lähettää joulutervehdyksiä edullisemmalla joulun Kylätonttu-ikimerkillä. Punaisen postituskuoren käyttö nopeuttaa korttien saapumista joulukorttilajitteluun. Punaisissa kuorissa saapuvia joulutervehdyksiä aletaan jakaa vastaanottajille maanantaista 7.12. lähtien.

Postista/Joulusta ja punaisia kuoria ei jaeta talouksiin, joissa on mainoskielto, mutta postituskuoria voi noutaa myös kaikista posteista ja useimmilta postimerkkien jälleenmyyjiltä.

Joulun Kylätonttu-ikimerkillä varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään maanantaina 14.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Joulun ikimerkin tunnistaa lumihiutale-symbolista.

Kotimaan Joulutupa-ikimerkillä varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään torstaina 17.12. kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaisesti. Kotimaan ikimerkin tunnistaa Suomen kartta-symbolista.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, kotimaan ikimerkin viereen voi lisätä Plus-merkin, jolloin kortteja voi postittaa vielä maanantaihin 21.12. asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Joulutervehdyksiä ehtii lähettää vielä hyvin myös Euroopan maihin sekä Pohjoismaihin ja Baltiaan. Kaikkien ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten viimeiset postituspäivät voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/joulu. Ulkomaille lähetettäviin joulukortteihin laitetaan ulkomaan Tervetuloa kylään!-ikimerkki. Ulkomaan ikimerkin tunnistaa maapallo-symbolista.

Joulupostimerkit tulivat myyntiin kauppoihin, kioskeihin ja posteihin jo marraskuun alussa. Niitä voi tilata myös Postin verkkokaupasta posti.fi/ostoksille. Verkkokaupasta voi ostaa postimerkkejä ja postikortteja ilman toimituskuluja 7.12. asti.

Tämän vuoden kotimaan joulupostimerkit syntyivät suunnittelukilpailun kautta, jonka Posti järjesti yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa. Voittajatöiden tekijät hakivat inspiraatiota merkkeihin omasta lapsuudestaan.

Ida Sarisalmi kuvitti joulun ikimerkin Kylätonttu, jossa tonttu kurkistaa ikkunasta lämpöä hehkuvaan tupaan. Jutta Luukkosen kuvittamassa kotimaan ikimerkissä Joulutupa on joulun odotuksen tuntua. Tupa on siivottu, joulukuusi koristeltu ja kynttilät hehkuvat lämpöä. Matti Pikkujämsän suunnittelemassa ulkomaan ikimerkissä Tervetuloa kylään! nähdään harjakattoisia omakotitaloja.

Joulukorttitalkoiden yhteydessä kannattaa tarkistaa, että korteissa on oikeat osoitetiedot. Joulutervehdykseen tulee kirjoittaa vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa Postin verkkosivuilta posti.fi/postinumerohaku.

Kaikki joulupostiin liittyvä tieto on koottu osoitteeseen posti.fi/joulu. Sieltä löytyvät mm. lähettämisen liittyvät päivämäärät, kirjelaatikkojen tyhjennysajat, tiedot Postin palvelupisteistä sekä tietoa tuotteista ja palveluista.