Uusia rajoituksia luvassa myös Nurmijärvelle – STM suosittelee uimahallien sulkemista ja toisen asteen etäopetusta

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelän mukaan uusia kornarajoituksia on luvassa myös Nurmijärvelle. Riikka Laine
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Myös Nurmijärvelle on luvassa pian uusia, entistä tiukempia koronarajoituksia.

Helsingin kaupunki kertoi tiistaina tiedotustilaisuudessa valmistelevansa Espoon ja Vantaan kanssa uusia toimia koronaepidemian leviämisvaiheen pysäyttämiseksi.

Todennäköistä on, että muun muassa kirjastot, uimahallit ja jäähallit suljetaan ja toinen aste, eli lukiot ja ammatillinen koulutus, siirtyy täysin etäopetukseen. Myös yleisötilaisuudet saatetaan kieltää kokonaan.

Rajoituksista päätetään virallisesti pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän kokouksessa torstaina.

Nurmijärven kunnanjohtajan Outi Mäkelän mukaan on todennäköistä, että Nurmijärvi ja muut Uudenmaan kunnat seuraavat rajoituksissa perässä.

– Kyllä se todennäköiseltä näyttää. Sosiaali- ja terveysministeriö antoi tiistaina ohjeistuksen, jonka pohjalta olemme valmistelemassa linjauksia, Mäkelä kertoo.

– Vaikka emme ole Keski-Uudellamaalla vielä tilastollisesti leviämisvaiheessa, niin olemme hyvin lähellä sitä. Myös asiointi alueella on yhtenäistä, joten senkin puolesta koko Uudellemaalle tulee todennäköisesti samanlaiset rajoitukset kuin pääkaupunkiseudulle.

Mäkelän mukaan Nurmijärveä koskevista linjauksista päätetään tulevien päivien aikana.

Osviittaa tulevista rajoituksista saa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) Uudellemaalle ja muille leviämisvaiheen uhassa oleville alueille kohdistetusta, tiistaisesta ohjeistuksesta. Ohjeet ovat voimassa 15. joulukuuta asti.

Ministeriö muun muassa kehottaa, että kunnat harkitsevat korkean tartuntariskin julkisten tilojen käytön keskeyttämistä tilapäisesti kokonaan. Tällaisia tiloja ovat STM:n mukaan erityisesti kuntosalit ja ryhmäliikuntaan tai urheiluun käytettävät tilat, uimahallien allastilat ja yleiset saunat ja niiden yhteydessä olevat pukuhuonetilat sekä esimerkiksi huvi- ja teemapuistot ja sisäleikkipuistot ja -paikat.

Ministeriö myös kehottaa aluehallintovirastoille ja kunnille viime sijassa yleisötilaisuuksien järjestämisen kieltämistä. Lisäksi ministeriö suosittaa ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä. Lasten ja nuorten harrastusten kohdalla on kuitenkin syytä käyttää erityistä harkintaa

Nurmijärvellä aikuisten ryhmäharrastustoiminta on jo keskeytetty.

Ministeriö suosittelee myös, että korkeakouluissa ja toisen asteen opetuksessa siirrytään kokonaisuudessaan etäopetukseen.

Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden sekä Arkadian yhteislyseon opiskelijat ovat tähän asti olleet osittaisessa etäopetuksessa.

Mäkelän mukaan uusista rajoituksista tiedotetaan Nurmijärvellä loppuviikon aikana.

Suunnitelmana on, että uudet rajoitukset astuvat voimaan maanantaina 30. marraskuuta. Jotkut rajoitukset voivat astua voimaan jo aiemmin.

Mäkelä osallistui tiistaina perhepalveluministeri Krista Kiurun (sd.) koolle kutsumaan verkkokokoukseen. Kokouksen aiheena olivat uudet rajoitustoimet koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Paikalla oli Uudenmaan kuntien johtajia ja tartuntatautiviranomaisia.

Mäkelän mukaan kokous oli hyödyllinen.

– Todella hyödyllinen. Kuntajohtajat eivät ole aiemmin päässeet mukaan näihin tilaisuuksiin. Oli hyvä kuulla ennakkoon, mitä on tulossa. Lisäksi kokouksessa pääsi esittämään kysymyksiä esimerkiksi rajauksiin liittyen.

Lue tästä aiempi juttu maanantaina 23. marraskuuta Nurmijärvellä voimaan astuneista rajoituksista

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut