Aleksis pukeutuu oranssiin – pyrkimyksenä naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen

Aleksis Kiven patsas on puettu Zonta says No -kampanjan kunniaksi oranssiin. Eeva Teräsalmi

Piia Ahtee

Nurmijärven zontakerho osallistuu omalta osaltaan maailmanlaajuiseen Zonta says NO –kampanjaan, jonka tavoite on nostaa näkyväksi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, ja sitä kautta vähentää sitä sekä auttaa väkivallasta kärsiviä naisia löytämään avun saantiin sopivat kanavat.

Kampanja-aikana 25.11.–10.12. on Kirkonkylällä Seitsemän veljeksen apteekin ikkunassa sekä Klaukkalassa kirjaston tiloissa nähtävillä Ensi- ja turvakotien liiton Tarinakenkä-näyttely, jossa väkivallan uhreilta on heidän tarinoidensa lisäksi saatu kaksi kenkää kultakin – tumma kenkä edustaa väkivallan aikaa, surua, kipua ja häpeää, ja vaaleansävyinen kenkä toipumista, tulevaisuuteen katsomista ja valoisampaa vaihetta elämässä.

Osana kampanjaa myös Aleksis Kiven patsas Kirkonkylällä puetaan oranssiin, joka on kampanjan tunnusväri. Nurmijärven kunnan kouluihin sekä muualle kunnan eri taajamiin on toimitettu julistemateriaalia kertomaan kampanjan aiheen lailla siitä, mistä mahdolliseen väkivaltaan on mahdollista saada apua.

Kampanjan aikana kerätään myös varoja Zontien valitseman kohteen tukemiseen. Keräyslippaat löytyvät Kirkonkylästä Seitsemän veljeksen apteekista sekä Differtin kenkäkaupasta.

Koko Suomen keräyskohde kaudella 1.6.2020–31.5.2022 on Ensi- ja turvakotien liiton valtakunnallisen matalan kynnyksen avun, jalkautuvan työn sekä chat-toiminnan tukeminen.

Zonta International on 1919 perustettu maailmanlaajuinen palvelujärjestö, jolla on neuvoa-antava asema YK:n alajärjestöissä ja edustus kansalaisjärjestöjen foorumissa New Yorkissa, Genevessä, Wienissä ja Pariisissa sekä neuvottelevan jäsenen asema Euroopan neuvostossa.

Nurmijärven zontakerho ry. on perustettu vuonna 2014. Zonta-toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki 18 vuotta täyttäneet eri alojen ammattilaiset.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut