Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keudalle ammatillisen koulutuksen laatupalkinto – "Osoitus siitä, että aika monessa asiassa olemme onnistuneet"

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vuoden 2020 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymälle.

Keuda sai tunnustuksen sinnikkäästä ja pitkäjänteisestä kehitystyöstä, jota on tehty toiminnan jatkuvaksi parantamiseksi.

Tämän vuoden teemana oli laadunhallinnan kokonaisvaltaisuus ja koulutuksen järjestämisen kokonaisuuslaatu.

– Kun tämän vuoden kilpailun teemana oli koulutuksenjärjestäjän kokonaislaatu, niin kyllä tämä palkinto on suuri osoitus siitä, että aika monessa asiassa me olemme onnistuneet. Tämä palkinto on kaikille keudalaisille. Me kaikki olemme ansainneet tämän palkinnon. Iso kiitos siis kaikille, kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila kiittää työntekijöitä Keudan tiedotteessa.

– Tämä palkinto on toiminnasta, ja se toiminta on nimenomaan keudalaisten toimintaa, arviointijohtaja Tiina Halmevuo puolestaan toteaa.

Rehtori Anna Mari Leinonen iloitsee siitä, että Keudassa on tehty viimeisen parin vuoden aikana valtavaa pedagogisen toimintakulttuurin muutosta.

– Tämä palkinto kertoo, että olemme onnistuneet tekemään sen laadukkaasti, Leinonen sanoo.

Vuosittain pidettävällä ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailulla halutaan kannustaa ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja jatkuvaan parantamiseen.

Kilpailun tavoitteena on tuoda näkyväksi ja jakaa parhaita käytäntöjä. Lisäksi kilpailulla halutaan edistää ammatillisen koulutuksen arvostusta, vetovoimaa ja tunnettuutta.

Kyseessä oli neljäs kerta, kun Keuda haki Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen laatupalkintoa.

Ensimmäisen kerran Keuda haki palkintoa vuonna 2004. '

Hannu Laurila toteaa Keudan tiedotteessa, että tässä ajassa Keudan toiminta on kehittynyt valtavasti.

Hän uskoo, että palkinnon taustalla vaikuttaa osaltaan myös uusi strategia ja organisaatiomuutos.

– Olemme kuitenkin aika iso organisaatio, jossa olemme onnistuneet viemään eteenpäin isoja asioita uuden ammatillisen koulutuksen näkökulmasta. Olemme toimineet järjestelmällisesti ja ottaneet ministeriön tavoitteet ja määritykset tosissamme.

Lisäksi Laurila painottaa, että vaikka tämän vuoden palkinto myönnettiin Keudalle, niin missään nimessä työ ei ole valmis. Halmevuo ja Leinonen ovat samaa mieltä.

Keudan toimintaa kehitetään jatkossakin määrätietoisesti ja suurella sydämellä eteenpäin.

– Kilpailussa korostettiin, ettei kyse ole siitä, että kaikki olisi valmista ja huippua. Kyse on tavasta toimia ja siitä, että koulutuksenjärjestäjä noudattaa jatkuvan parantamisen periaatetta. Kokonaisvaltaisen laadunhallinnan ydin on jatkuvan parantamisen periaate. Iloitsemme palkinnosta, mutta tiedostamme sen, ettemme ole valmiita, Halmevuo toteaa.

– Kuitenkin henkilöstönkin on hyvä välillä pysähtyä, että voidaan myös nautiskella. Tänä korona-aikana on tärkeää, että voimme välillä hehkutella, nauttia ja iloita siitä, että olemme tehneet hyvää työtä, Leinonen toteaa Keudan tiedotteessa.