Seurakuntien joulukalenteri koteihin adventin alla – tänä vuonna myös Nurmijärvellä

Esimerkki seurakuntien joulukalenterin 2020 kalenteriluukusta. Joulukalenteri jaetaan tänä vuonna myös Nurmijärven seurakuntaan kuuluville perheille.

Laura Vähäsarja

Seurakuntien joulukalenteri tipahtaa postiluukuista seurakuntalaisten koteihin adventin alla. Seurakunnan lahja on tänä vuonna poikkeuksellinen. Kalenterissa yhdistyy uudella tavalla kuva ja sana ja osa teksteistä on kirjoitettu pilke silmäkulmassa. Tämän kaiken taustalla on kuitenkin joulun keskeinen sanoma Joulun Lapsesta, joka syntyy tänäkin vuonna valoksi ihmisten sydämiin.

Kalenterin tekstit on kirjoittanut kirjailija, uskonnonopettaja ja somevaikuttaja  Hanna Kivisalo.

– Tänä vuonna kalenterin teksteissä on enemmän huumoria. Ajattelen, että ilo on yksi isoimmista voimavaroista, mitä ihmisellä on käyttää. Kunnon nauru puhdistaa siinä, missä itkukin, Kivisalo sanoo. 

– Toivon, että ilon lisäksi tekstit tuovat tyytyväisyyttä ja armollisuutta. Että kalenterin äärellä lukija voisi löytää kiitollisuutta elämästään sellaisena kuin se nyt on, koronarajoituksista huolimatta, hän jatkaa.  

Joulukalenterin kuvituksen on loihtinut sanaa ja kuvaa yhdistelemällä hand lettering -taiteilija  Sofie Björkgren-Näse.  

– Kirjasintaiteilijana olen piirtänyt käsin jokaisen luukkukuvan ja niissä yhdistyy kuva ja sana. Halutessaan luukut voi vaikka repiä irti ja tehdä niistä joulukuusen koristeita tai kirjanmerkin, Björkgren-Näse sanoo. 

Joulukalenteri elää vahvasti myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Verkkosivuilta joulu.fi löytyy jokaiselle adventtisunnuntaille ja joulupäivälle päivättyjä värityskuvia, jotka voi tulostaa, värittää ja laittaa sosiaalisessa mediassa jakoon.  

– Nyt kun ollaan paljon kotona, värittäminen voi olla hauskaa ja rauhoittavaa. Muutamilla videoilla opastan myös, miten tehdä itse joulukortteja lettering-tyyliin, kuvittaja kertoo.

Joulukalenteri lähetetään postitse noin 350 000 seurakuntalaisen kotiin pääkaupunkiseudulla, Nurmijärvellä liki 14 000 kotitalouteen.

Joulukalenteri toteutetaan viidettä kertaa pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteistyönä. Ruotsinkieliset kalenterit jaetaan ruotsinkielisten seurakuntien jäsenille Kyrkpressenin välissä ja englanninkielisiä kalentereita on saatavilla pääkaupunkiseudun seurakuntien eri tilaisuuksissa.

Tänä vuonna painettiin ensimmäistä kertaa myös pieni määrä kalentereita arabiaksi, kiinaksi ja venäjäksi. Myös Kouvolan ja Kirkkonummen seurakunnat jakavat kalentereita seurakuntalaisilleen.

Nurmijärvellä kalenteri jaetaan kuluvalla viikolla (viikko 48) päiväpostin mukana. Teknisistä syistä joulukalenterin saajaksi on merkitty talouden vanhin seurakuntaan kuuluva henkilö, mutta toki se on koko perheen yhteinen lahja.

Joulukalenterin kuvituksen ja ruotsinkieliset tekstit on laatinut kuvittaja Sofie Björkgren-Näse. Suomenkieliset tekstit on kirjoittanut kirjailija, somevaikuttaja Hanna Kivisalo ja englanninkieliset pastori  Hans Krause.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut