Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan Dieselin Kari Veikkaselle hieno elämäntyöpalkinto – 50 vuotta sitten perustettu yritys sijaitsee yhä samalla paikalla

Uudenmaan Yrittäjät on palkinnut Elämäntyöpalkinnolla Klaukkalan Diesel Ky:n perustajan Kari Veikkasen. Klaukkalan Diesel täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

Elämäntyöpalkinto jaettiin tällä viikolla.

Nurmijärveläisille tuttu Veikkanen perusti oman yrityksen hieman päälle parikymppisenä. Yritys pohjautui kattavaan diesel-moottoreiden erikoisosaamiseen.

Vuosien saatossa yrityksen toiminta on laajentunut kattamaan bensa- sekä dieselkäyttöisten autojen ja laitteiden huolto- ja korjaustyöt ja tehonmittaukset aina ruohonleikkureista ja henkilöautoista maatalouskoneisiin sekä raskaaseen kalustoon.

Aluksi asiakkaat löytyivät lehti-ilmoittelun, puskaradion ja veneiden säilytyspaikoilla jaettujen ilmoitusten kautta. Perheyritystä Veikkanen on rakentanut maltilla ja sinnikkäästi, koko ajan samalla paikalla. Yritys sijaitsee Jyvätiellä Klaukkalassa.

– Nurmijärvi on ollut hyvä paikka autoalan yritykselle, Kari Veikkanen sanoo Uudenmaan Yrittäjien julkaisemassa tiedotteessa.

Veikkasen vaimo on ollut yrityksessä mukana hoitamassa paperityöt ja pariskunnan pojat ovat kasvaneet yritykseen mukaan pienestä saakka. Hyvää tuuriakin on mukaan mahtunut, kun Veikkanen sai 1990-luvun vaihteessa maksettua valuuttalainan pois kaksi päivää ennen devalvaatiota.

Veikkanen on luotsannut yritystään läpi autoalan murroksen, jossa tekniikka, työtavat ja laitteet ovat vuosien varrella muuttuneet paljon. Omaa erikoisosaamistaan hän on jakanut myös eteenpäin ja kouluttanut uusia osaajia.

Veikkasen omana lempilapsena ovat kuitenkin edelleen perinteiset ”nokivasarat” eli vanhankansan diesel-moottorit.

Ajoneuvoala muuttuu toimintojenohjauksen osalta yhä enemmän tietokonepohjaisiksi. Siitä huolimatta mekaanisia osia ja toimintoja ajoneuvoista löytyy vielä pitkään. Juuri nämä ovat Veikkasen ja Klaukkalan Diesel Ky:n vahvuusalueella.

Karin pojat Matti ja Mikko ovat myös yhä mukana yrityksen toiminnassa – Matti hoitaa töiden vastaanottoa sekä korjaamopuolta ja Mikko toimii päämiehenä hallissa. Yrityksen paperityöt hoitaa nykyään miniä. Lapsenlapsi Valtteri on Karin mukana oppimassa diesel-alaa ja ajamassa varaosatoimituksia. Yritys työllistää kuusi työntekijää.

– Tulevaisuus on pysyä tässä ja pitää jalat maassa, Kari Veikkanen kertoo.

Veikkasen lisäksi Uudenmaan Yrittäjät jakoi Elämäntyöpalkinnon tänä vuonna myös hyvinkääläisen Perel Oy:n Pertti Rantalalle.