Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahnuksentien kevyen liikenteen väylää suunnitellaan nyt, päätöstä rakentamisesta ei ole tehty – "On paljon hankkeita, jotka kilpailevat samoista rahoista"

Lahnuksentielle Pohjois-Espoossa ja Nurmijärvellä on pitkään vaadittu kevyen liikenteen väylää. Lahnuksesta Klaukkalaan kulkevalla vilkkaalla maantiellä on tällä hetkellä useiden kilometrien osuus, jolla ei ole lainkaan väylää kävelijöille ja pyöräilijöille.

Asukkaiden toive on nyt lähempänä toteutumista, sillä Uudenmaan ely-keskus, Espoon kaupunki ja Nurmijärven kunta laativat parhaillaan tiesuunnitelmaa maantie 1324 varteen tulevasta jalankulku- ja pyöräilyväylästä. Se tulisi nykyisten kevyen liikenteen väylien väliin.

Tiesuunnitelman ely-keskuksen projektipäällikkö Mikko Vihermäen mukaan määrä valmistua ensi vuoden alussa. Suunnittelun puolesta väylän rakentaminen voisi Vihermäen mukaan alkaa 2022

Ennen kuin väylää voidaan ryhtyä rakentamaan, on kuitenkin tehtävä vielä rakennussuunnitelma ja lopullinen rakentamispäätös, jossa sovitaan myös kustannuksista.

– Alustavasti on keskusteltu, että hankkeen rahoittavat ely-keskus ja kunnat osuutensa mukaan. On kuitenkin paljon hankkeita, jotka kilpailevat samoista rahoista, Vihermäki toteaa.

Uuden kevyen liikenteen väylän pituus on yhteensä viisi kilometriä. Siitä on Espoon puolella 3,2 kilometriä. Väylää suunnitellaan Lahnuksentien itäpuolelle.

Alueen asukkaat, maanomistajat ja kaikki muut asiasta kiinnostuneet voivat tutustua suunnitelmaluonnoksiin tietoverkossa 7. joulukuuta saakka.

Espoossa alueen asukkaat ovat vaatineet kevyen liikenteen väylää vuosia muun muassa mielenosoituksilla.

Myös Lahnus-Takkulanseudun omakotiyhdistys on ottanut asiaan kantaa.

Lue myös:

Kävelijät osoittivat jälleen mieltä Lahnuksentiellä – "Espoon vaarallisin maantie"

Vaarallinen tie suututtaa Espoossa – "Onnettomuuksia ei satu, koska ei sinne kukaan voi lapsiaan päästää"

Espoo haluaa lisätä pyöräilyä – suunnitteilla 50 kilometriä uusia pyöräteitä